ანადგურებს კუჭის უჯრედებს - რა საფრთხეზე საუბრობს გასტროენტეროლოგი - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

ანადგურებს კუჭის უჯრედებს - რა საფრთხეზე საუბრობს გასტროენტეროლოგი

საინტერესო კვლევებზე დაყრდნობით აცხადებს, რომ ალკოჰოლური სასმელები აზიანებს საჭმლის მომნელებელ ტრაქტს, დიდი რაოდენობით ალკოჰოლის მიღება ანადგურებს კუჭის უჯრედებს.

კვლევაში ალკოჰოლის მოყვარული 47 მოხალისე მონაწილეობდა. დიდი რაოდენობით ალკოჰოლის შემცველი სასმელების ჭარბად მიღების გამო მათ უმრავლესობას კუჭის კედლების დაზიანება და ზოგჯერ სისხლდენაც კი აღენიშნებოდათ.

ავსტრალიელი სპეციალისტი ვინსენტ ხო იმასაც შენიშნავს, რომ წითელ ღვინოს, მისი მჟავიანობიდან და სპირტის კონცენტრაციიდან გამომდინრე, ძლიერი ბაქტერიციდული მოქმედება აქვს, სპირტის 60-80 პროცენტიანი შემცველობის სასმელები კი პირის ღრუში ბაქტერიებს ერთ წუთში ანადგურებს.

სპირტის 10 პროცენტიანი შემცველობის სასმელების დალევიდან დაზიანებული ქსოვილების აღდგენას სულ მცირე 24 საათი სჭირდება. ალკოჰოლის ქრონიკულად მიღება კი აღრმავებს ორგანიზმში მიმდინარე პათოლოგიურ პროცესებს, ხელს უწყობს დიარეის, გულისრევისა და ღებინების განვითარებას.

თინათინ გოცაძე