შოკოლადი ნაწლავში ანთებას ხსნის
სპეციალისტებმა კვლევა სტერილურ გარემოში გაზრდილ თაგვებზე ჩაატარეს. მათ შეუყვანეს სასარგებლო ბაქტერიები Lactobacillus reuteri, რის შემდეგაც თაგვებში იმუნური უჯრედები ვითარდებოდა. გარდა ამისა, როდესაც მკვლევარები საცდელი ცხოველების რაციონში ტრიფტოფანის რაოდენობას აორმაგებდნენ, იმუნური უჯრედების რაოდენობა 50%-ით იზრდებოდა.
ტრიფტოფანი და Lactobacillus reuteri ხელს უწყობდნენ ორგანიზმში იმუნური უჯრედების რაოდენობის ზრდას. ეს უჯრედები აკონტროლებენ ნაწლავში ანთების დონეს. მათი საშუალებით ქვეითდება ნაწლავის ანთებითი დაავადებების განვითარების რისკი. სპეციალისტები დასძენენ, რომ ადამიანებში ყველაფერი ანალოგიურადაა.
ლალი ჩხიკვაძე