ვის ემუქრება პანკრეასის დაავადებები - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

ვის ემუქრება პანკრეასის დაავადებები

პანკრეასის ჯანმრთელობაზე ცუდად აისახება აგრეთვე ტკბილეულის გადაჭარბებული მოხმარებაც, განსაკუთრებით საკონდიტრო წარმოების მაღალკალორიული პროდუქციის, რომელიც შაქართან ერთად დიდი რაოდენობით ცხიმსაც შეიცავს. ზემოთ ჩამოთვლილი ყველა პროდუქტი სასურველია იშვიათად და მცირე რაოდენობით მიირთვათ. ყოველდღიურ საკვებ რაციონში კი უმჯობესია ჩართოთ ხილი, ბოსტნეული, უცხიმო ხორცი, თევზი, რძის ნაწარმი და ბურღულეული.

კიდევ ერთი რჩევა - დიეტოლოგთა რეკომენდაციით, სასურველია კვირაში მინიმუმ ორჯერ მაინც მიირთვათ კომბოსტო (ყვავილოვანი, ბრიუსელის, ბროკოლი), რადგანაც ის შეიცავს პანკრეასის ჯანმრთელობისთვის სასარგებლო ნივთიერებებს. ამ ნივთიერებათა წყალობით კუჭუკანა ჯირკვლის ფუნქცია ნორმალიზდება, რაც მთავარია, ორგანოს ქსოვილები დაცულია სიმსივნური პროცესების განვითარებისგან. განსაკუთრებით სასარგებლოა ბროკოლი, როგორც ორთქლზე მომზადებული, ასევე უმი სახით (სხვადასხვა სალათის შემადგენლობაში).

თინათინ გოცაძე