რა ზიანი მოაქვს ორგანიზმისთვის კვებათა შორის დიდ ინტერვალს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რა ზიანი მოაქვს ორგანიზმისთვის კვებათა შორის დიდ ინტერვალს

. გარდა ამისა, საკვების მომნელებელ ჯირკვლებს სჭირდებათ დღე-ღამეში 6-10 საათის განმავლობაში დასვენება, რომლის დროსაც ხდება მომდევნო დღისთვის საჭმლის მომნელებელი ორგანოს ნორმალური მუშაობის უნარის აღდგენა.

საკვების იშვიათად მიღებამ შეიძლება გამოიწვიოს სისხლში ქოლესტერინის მომატება, ორგანიზმში ცხიმის დაგროვება, ფარისებრი ჯირკვლის და ქსოვილოვანი ფერმენტების მუშაობის დაქვეითება.

უმეტეს შემთხვევებში ადამიანი უცბად იღებს დიდი რაოდენობით საკვებს, შედეგად ივსება კუჭი, იჭიმება მისი კედლები, იზღუდება მოტორიკა, რაც აუარესებს შიგთავსის გადაადგილებას და დამუშავებას კუჭის წვენით, საკვების ევაკუაცია კუჭიდან ნელა მიმდინარეობს.

ორგანოს გაჭიმვამ შეიძლება უარყოფითად იმოქმედოს გულის მუშაობაზე. გადავსებული კუჭი მაღლა წევს დიაფრაგმას და აწვება გულს. ერთბაშად მიღებული დიდი რაოდენობით საკვები არასასურვლად მოქმედებს ნაღვლის ბუშტის მუშაობაზეც. ქრონიკულ ნაყროვანებას კი მივყავართ სიმსუქმნამდე. ამას გარდა სისხლი ჭარბად მოედინება შინაგანი ორგანოებისაკენ, რის გამოც ღარიბდება თავის ტვინის სისხლით მომარაგება, ამიტომ ქვეითდება შრომის უნარი, ადგილი აქვს სისუსტესა და ძილიანობას.

საკვების იშვიათად მიღება აუარესებს ნაწლავის რიტმულ მოქმედებას და იწვევს ყაბზობას.

ავტორი ლალი ჩხიკვაძე