როგორ მოქმედებს სხვადასხვა პროდუქტი ნაწლავის მიკროფლორაზე - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

როგორ მოქმედებს სხვადასხვა პროდუქტი ნაწლავის მიკროფლორაზე

მიკროფლორაზე სხვადასხვანაირად მოქმედებენ, ამიტომ მინესოტის უნივერსიტეტის სპეციალისტები მოგვიწოდებენ არ გავაერთიანოთ ისინი ერთი კატეგორიის პროდუქტებში.

ექსპერტები აცხადებენ, რომ ჩვეულებრივ ადამიანები ყურადღებას აქცევენ პროდუქტების სარგებელსა და მოქმედებას, რის მიხედვითაც ანაწილებენ მსხვილ ჯგუფებში, როგორიცაა: „ხორცი“, „ბოსტნეული“, „ხილი“, „რძის პროდუქტები“, რაც არასწორია. ძირითადი მაჩვენებელი ნაწლავის მიკროფლორაზე მოქმედებაა.

მეცნიერები 34 მოხალისეს 17 დღის განმავლობაში უფიქსირებდენენ რაციონს და აანალიზებდნენ ნაწლავის მიკროფლორას. მიკროფლორაზე მსგავსი ეფექტების მქონე პროდუქტებს ერთ კატეგორიაში ათავსებდნენ. მაგალითად, პომიდორი და სტაფილო, მიუხედავად მსგავსი შემადგენლობისა, სხვადასხვა ჯგუფებს მიაკუთვნეს.

ასევე დაადგინეს, რომ მიკროფლორა გამოირჩევა ინდივიდუალურობით - ერთიდაიგივე პროდუქტების მოხმარება ყველა მოხალისეში მიკროფლორის სრულ სტაბილიზიაციას როდი იწვევდა - განსხვავება მაინც რჩებოდა. მეცნიერების აზრით, მიკროფლორასთანაა დაკავშირებული ორგანიზმის მრავალი ფუნქცია და გადახრა, მათ შორის მეტაბოლური მოშლილობა, აუტოიმუნური დაავადებები და ინფექციები.

ლალი ჩხიკვაძე