რა იწვევს ჭამის შემდეგ გულის აჩქარებას - მკურნალი.გე

რუბრიკები

ოჯახის მკურნალის ანონსი

მარტი 2019

კითხვა-პასუხი

რა იწვევს ჭამის შემდეგ გულის აჩქარებას

რა იწვევს ჭამის შემდეგ გულის აჩქარებას
ზოგჯერ ადამიანს ჭამიდან 20-30 წუთის შემდეგ გული უჩქარდება. ეს შეიძლება აიხსნას კუჭის ზედმეტად გადავსებით. თუმცა, გულის აჩქარება შესაძლოა იშემიის გამოვლინებაც იყოს. გულის აჩქარებისას გაიკონტროლეთ არტერიული წნევა. ასევე, უნდა გაიზომოს გლუკოზა სისხლში.

ზოგადად კი, მიზეზის დასადგენად თანმიმდევრული გამოკვლევების ჩატარება აუცილებელია. პირველადი გამოკვლევის მიზნით უნდა მიმართოთ კარდიოლოგს. თუმცა, შესაძლოა თქვენი ჩივილების მიზეზი საყლაპავის დაავადებით იყოს გამოწვეული. საყლაპავი მილის სხვადასხვა პათოლოგია ხშირად იწვევს ასეთ სიმპტომებს, მით უმეტეს, როცა ჩივილები საკვების მიღებასთან არის დაკავშირებული.

გამოსარიცხია დიაფრაგმის საყლაპავის ხვრელის თიაქარი, ასევე უნდა გამოირიცხოს სანაღვლე გზების დისკინეზია.
ამიტომ კარდიოლოგის გარდა შესაძლოა საჭიროდ ჩაითვალოს გასტროენტეროლოგის კონსულტაცია.

გააკეთეთ კომენტარი
კომენტარი არ გაკეთებულა
რეკომენდებული პროდუქტები
დიაბეტური ვიტამინი-30აბი
ფასი: 39.9
მხედველობის ჯანმრთელობისთვის -60 აბი
ფასი: 39.9
მხედველობის ხელშეწყობისთვის-60აბი
ფასი: 44.9
მხედველობის ჯანმრთელობისთვის-30აბი
ფასი: 44.9
მსგავსი სიახლეები
ცნობილია, რომ ხერხემლის მდგომარეობა მნიშვნელოვანია მთელი ორგანიზმის ჯანმრთელობისთვის.
05-04-2018
განვითარებული ქვეყნების უმეტესობაში ქალთა სიკვდილიანობის უმთავრეს მიზეზად გულ-სისხლძარღვთა დაავადებები ითვლება.
04-03-2018
რა არის თავის ტვინის სისხლის მიმოქცევის დარღვევა? ამ დროს ტვინის ნაწილი ზიანდება და კვდება, როგორც მიოკარდის ინფარქტის დროს,
21-05-2018
დიეტოლოგია
დიდი ბრიტანეთის დიეტოლოგებმა, კვლევების საფუძველზე, განაცხადეს, რომ არსებობს პროდუქტების ნაკრები, რომელიც
ზოგჯერ ისე ხდება, რომ არაერთი დიეტის დაცვის მიუხედავად ადამიანები წონის დაკლებას ვერ ახერხებენ. ამას
ადამიანები, რომლებიც სწრაფად ჭამენ, უფრო მეტს იწონიან მათთან შედარებით, ვინც უპირატესობას ნელა მირთმევას
კატეგორიის სხვა სტატიები
ძნელად თუ მოიძებნება ზრდასრული ადამიანი, ვისაც ერთხელ მაინც არ ჰქონია დისკომფორტი
ნაწლავის მიკროფლორა არა მარტო საკვების მონელებას, იმუნურ დაცვასა და ნივთიერებათა ცვლას განსაზღვრავს, არამედ
პრობიოტიკები - ისეთი პრეპარატებია, რომელთა შემადგენლობაშიც შედის ნაწლავში არსებული ცოცხალი
პარკოსნები - შეიცავს სახამებელ ამილოზას, რომელიც კუჭის წვენისა და საკვების მომნელებელი ფერმენტების
აბუსალათინის ზეთი საფაღარათო საშუალებებს მიეკუთვნება. საფაღარათო ეფექტი, როგორც წესი, ვითარდება
ყველამ ვიცით, რომ ყველაფრის ჭამა არ შეიძლება. მიუხედავად ამისა, ადამიანები ზოგჯერ მაინც ყლაპავენ უცნაურ ნივთებს,
გინდათ, თქვენს სამზარეულოში ჭურჭელი ახალივით გამოიყურებოდეს?
არ არსებობს ადამიანი, რომელსაც ერთხელ მაინც არ განუცდია თავის ტკივილი. ეს უკანასკნელი აქვეითებს
გვესაუბრება ექიმ-რეანიმატოლოგი ნინო გრიშაშვილი. - ქალბატონო ნინო, რა არის მოწამვლა, რა ნიშნებით შეიძლება