რომელი საკვები ზრდის შფოთვას და დეპრესიას
ამრიგად, საკონდიტრო ნაწარმის, კარაქის, შაქრისა და რძის პროდუქტების შემცველი დესერტების გაზრდილი მოხმარება, ასევე ხილისა და ბოსტნეულის მცირე რაოდენობით მოხმარება ასოცირდება ფსიქიკური დაავადების სიმპტომების ზრდასთან.
ავტორებმა გამოიყენეს 157 000 მოხალისის მონაცემები, რომელთაგან 70 000-ს დეპრესიის, ხოლო 70 000-ს შფოთვითი აშლილობის დიაგნოზი დაუსვეს.
3-4 თვეში ერთხელ მეცნიერები აგროვებდნენ მონაცემებს მონაწილეთა კვების რაციონისა და ფსიქიკური მდგომარეობის შესახებ – კვლევა ტარდებოდა 7,6 წლის განმავლობაში.
”ჩვენი შედეგები ხაზს უსვამს კომპლექსურ ურთიერთობას ზოგად კვებას რეჟიმს და დეპრესიისა და შფოთვის სიმპტომებს შორის. ამჟამინდელმა ანალიზმა აჩვენა, რომ თავისუფალი შაქრებისა და ნაჯერი ცხიმოვანი მჟავების მიღება ასოცირდებოდა დეპრესიული და შფოთვითი აშლილობის სიმპტომების გაზრდილ რისკთან“, - დაასკვნეს ავტორებმა.