ანწლში არსებული ნაერთები მუშაობს ინფექციის განვითარების ადრეულ სტადიაზე და ბლოკავს ვირუსის მნიშვნელოვან ცილებს, რომელიც პასუხისმგებელია ვირუსის უჯრედში შეღწევაზე. ავსტრალიელმა მეცნიერებმა კვლევისას გამოიყენეს ანწლის წვენი, რომლითაც ამუშავებდნენ უჯრედებს გრიპის ვირუსით დასნებოვნებამდე და დასნებოვნების შემდეგ.
გარდა ინფიცირების ადრეულ სტადიაზე ეფექტურობისა, ანწლმა შესანიშნავად წარმოაჩინა თავი გრიპის უფრო მოგვიანებით სტადიაზე, როდესაც უჯრედების დასნებოვნება უკვე მომხდარი იყო. ანწლი ასტიმულირებდა უჯრედების ციტოკინების
ზოგადად, ანწლის ანტივირუსულ თვისებას მეცნიერები უკავშირებენ ანტოციანიდებს, ნაერთებს, რომლებიც კენკრას დამახასიათებელ ფერს ანიჭებს.
ლალი ჩხიკვაძე