კვლევებით დადასტურებულია, რომ ნიახურის წვენი აქვეითებს არტერიულ წნევას, არის ბუნებრივი ანტიოქსიდანტი, ამცირებს ქიმიოთერაპიის მავნე გავლენას, ფლავონოიდების შემცველობის წყალობით მოქმედებს როგორც ანთების საწინააღმდეგო მძლავრი საშუალება, აქვეითებს ქოლესტერინის დონეს, აწესრიგებს შაქრის შემცველობას სისხლში, ხსნის შეკრულობას და აუმჯობესებს
მომზადების წესი:
აიღეთ 1 კგ ნიახური, 2 კიტრი, ერთი ფორთოხალი, ნახევარი ლიმონი. დასახელებული ინგრედიენტები 15 წუთით გააჩერეთ (დაალბეთ) ვაშლის ძმრის წყალხსნარში (4 ლიტრ წყალზე უნდა აიღოთ ნახევარი ჭიქა ვაშლის ძმარი), შემდეგ გადაწურეთ და ინგრედიენტები გაატარეთ წვენსაწურში ან დააბლენდერეთ. მიირთვით ახალგაწურული წვენი,
თინათინ გოცაძე