ორგანიზმის გაწმენდა ბრინჯით ტიბეტელი ლამების რეცეპტით
აიღეთ ბრინჯი, იმდენი სადილის კოვზი, რამდენი წლისაც ხართ, კარგად გარეცხეთ და ჩაყარეთ მინის ქილაში, დაასხით თბილი ადუღებული წყალი, დაახურეთ თავსახური და მოათავსეთ მაცივარში. დილით წყალი გადაასხით, აიღეთ ერთი სადილის კოვზი (სავსე) ბრინჯი, მარილის გარეშე მოხარშეთ 3-4 წუთის განმავლობაში და უზმოზე (რვის ნახევრამდე) მიირთვით. ქილაში დარჩენილ ბრინჯს კვლავ დაასხით თბილი ადუღებული წყალი და შეინახეთ მაცივარში. იგივე გაიმეორეთ ყოველ დილით მანამ, სანამ ბრინჯი არ დამთავრდება.
მკურნალობის ამ მეთოდის საიდუმლო შემდეგშია - ბრინჯის მარცვალს კრისტალური სტრუქტურა აქვს, დალბობისას ფაქტობრივად მას სახამებელს ვაცლით, მარცვლებში კი ე. წ. ნიშები ჩნდება. ბრინჯის ფაფა კუჭში კი არ გადამუშავდება, არამედ ნაწლავებში და ადსორბენტის (მშანთქავის) როლს თამაშობს, ორგანიზმიდან გამოაქვს წიდები და ტოქსინები.
მკუნალობის კურსის შემდეგ ადამიანი, გარდა იმისა, რომ უკეთ გრძნობს თავს, რამდენადმე ახალგაზრდავდება. მკურნალობის კურსს ერთი პირობა აქვს - ბრინჯის ჭამიდან სამი საათის განმავლობაში არ შეიძლება არც ჭამა და არც დალევა. ბრინჯით მკურნალობის შედეგად, ორგანიზმი იწმინდება წიდებისაგან, ჯანსაღდება, გაგიკვირდებათ და, წელის ტკივილი და კისრის "ხრჭიალიც" კი ქრება.
თინათინ გოცაძე