ჟუნჟრუკო სისხლს ჰემოგლობინით გაგიმდიდრებთ
ამისთვის ბალახების ნახარშის სმაა საჭირო, რომელიც ასე მზადდება:
- 2 სადილის კოვზ გამომშრალ ბალახს დაასხით 1 ჭიქა მდუღარე წყალი, შემოდგით კვლავ დაბალ ცეცხლზე 10 წუთი და გადაწურეთ. მიიღეთ 2-3-ჯერ, ჭამამდე 1/4 ჭიქის ოდენობით.
სამკურნალოდ ჟუნჟრუკო შეგიძლიათ მწვანილადაც მიირთვათ, ახალმოწყვეტილი.
ნახარში რეკომენდებულია იმ ქალებისთვისაც, რომელთაც კრიტიკულ დღეებში ძლიერი მენსტრუალური ტკივილები აქვთ.
ამ მიზნით ნახარში უნდა მიიღოთ იმავე რაოდენობით, ოღონდ კრიტიკული დღეების დაწყებამდე 2-3 დღით ადრე.
გაითვალისწინეთ! საჭმელად და წამლის მოსამზადებლად ვარგისია მხოლოდ მომრგვალო ფოთლების მქონე ჟუნჟრუკო. ის, რომელსაც ლანცეტისებური, მოგრძო ფოთლები აქვს და მეორე სახეობაზე გაცილებით დიდი ყვავილები, შხამიანია და გამოსაყენებლად უვარგისია.
დალი ოქროპირიძე, რუსთავი