ჰიპერტონია, გლაუკომა, დიაბეტი, რევმატიზმი, ათეროსკლეროზი და მრავალი სხვა დაავადება, რომლებსაც შტოში უხდება - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

ჰიპერტონია, გლაუკომა, დიაბეტი, რევმატიზმი, ათეროსკლეროზი და მრავალი სხვა დაავადება, რომლებსაც შტოში უხდება

რომ არა ეს არაჩვეულებრივი კენკრა, გარდამავალ ასაკს ასე იოლად ვერ გადავიტანდი. შტოში ბუნებისგან ნაბოძები ნამდვილი საუნჯეა. მან დამავიწყა ავიტამინოზი, მტკივანი თირკმელები, ნივთიერებათა ცვლის დარღვევა. ხალხური მედიცინა მას თურმე ღვიძლის, პანკრეასის დაავადებების, ჰიპერტონიის, გლაუკომის, დიაბეტის, რევმატიზმის, ტუბერკულოზის, ათეროსკლეროზის დროსაც იყენებს. გაციებისა და თავის ტკივილის დროს ხომ შტოშის მორსი პირდაპირ მისწრებაა.

  • ყოველდღე, ჭამიდან ჭამამდე, მიირთვით 50-100 გრამი შტოში, უმჯობესია, უშაქროდ და უთაფლოდ. შაქრის დამატება კარგია მაშინ, როდესაც გინდათ, დასწიოთ არტერიული წნევა, ხოლო თაფლით შეზავებული შტოში არაჩვეულებრივია ხველის დროს. შტოშის მორსი ასე მზადდება: დასრისეთ ნახევარი ჭიქა შტოში და დაამატეთ ნახევარი ლიტრი თბილი ანადუღარი წყალი. სვით მთელი დღის განმავლობაში.გაითვალისწინეთ: კუჭისა და ნაწლავების ანთებითი დაავადებების დროს შტოშის გამოყენება არ შეიძლება. შტოში ძალიან ადვილი შესანახია: შეგიძლიათ, გაყინოთ ან ქილებში ჩაყაროთ, წყალი დაასხათ და საკუჭნაოში დადგათ. ასე შტოშში შემავალი ყველა ვიტამინი ცოცხალი რჩება.

მანანა ურუშაძე