როგორ მოვამზადოთ ნაძვის გირჩების მურაბა და ვუმკურნალოთ ხველას

შემოდგომის დადგომისთანავე მეწყებოდა მტანჯველი ხველა, რომელიც გაზაფხულამდე მიგრძელდებოდა. რა არ ვიღონე, მაგრამ ყველაფერი ამაო გამოდგა. ბოლოს დედაჩემს ურჩიეს, ჩემთვის ნაძვის გირჩების მურაბა მოეხარშა და შვებით ამოვისუნთქე.
- ნაძვის გირჩა შეაგროვეთ 15 მაისიდან 15 ივნისამდე. 50-60 ცალი ჩაყარეთ მომინანქრებულ ჭურჭელში, დაასხით ორი ლიტრი წყალი, მიიყვანეთ დუღილამდე და ხარშეთ ორი საათის განმავლობაში ნელ ცეცხლზე. ამის შემდეგ გირჩები ამოიღეთ, ნახარში გააცივეთ, დაუმატეთ 2 კგ შაქარი და კიდევ საათ-ნახევარი ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე. მიიღეთ 1 სუფრის კოვზი დღეში 3-ჯერ, ჭამამდე 10 წუთით ადრე გამოჯანმრთელებამდე.
ლელა გოგოჭური, ახმეტა