/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge
კატეგორია : ბავშვის კვება

გამარჯობა, 3 წლის ბავშვს ვერაფრით ვერ ჩამოვუყალიბე მაგიდასთან ნორმალურად კვების კულტურა. ყველა უნარი კარგად აქვს განვითარებული, იცის ჩანგლით და კოვზის ჭამა, ყველაფერი ესმის, კარგად ლაპარაკობს. მაგრამ... მთელი დღე შია, მთელი დღე მაცივართან დგას, ოღონდ ვერ გავაგებინე ის, თუ რა უნდა ჭამოს, რომ დანაყრდეს და ყოველ ნახევარ საათში არ მოშივდეს. მთელი დღის განმავლობაში ჭამს ლუკმა-ლუკმა, პურს ნამცეც-ნამცეც, წიწკნის, ანამცეცებს და ა.შ. წესიერად მოკბეჩა და საკვებისთვის მიყოლება ვერ ვასწავლე. უმეტესად არც არაფერს აყოლებს პურს და არც დამანაყრებელ საჭმელს ჭამს, მოშივდება, მივა სალათის ფოთლებს ჭამს, მერე კიდევ მოშივდება, ახლა ბულგარულ წიწაკას ჭამს და ა.შ გაუთავებლად მთელი დღე. მირჩიეთ რამე, ან მითხარით ეს ნორმაა? დატანჯული ვარ უკვე, მის შიმშილზე მეტად უკვე ის მაწუხებს, რომ სამზარეულოდან ვერ გამოვდივარ მთელი დღე.

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო მცენარეები

რა გავლენას ახდენს ორგანიზმზე ჯანჯაფილის ხანგრძლივი მიღება

რა გავლენას ახდენს ორგანიზმზე ჯანჯაფილის ხანგრძლივი მიღება
ჯანჯაფილი (კოჭა) პოპულარული ინგრედიენტია ინდურ და აზიურ სამზარეულოში, მისი სამკურნალო თვისებების შესახებ კი ასწლეულებია ცნობილია და იყენებენ კიდევაც.

ჯანჯაფილს ორგანიზმისთვის მრავალი სარგებლის მოტანა შეუძლია, მათ შორის –

  • ტკივილის შემსუბუქება,
  • საჭმლის მომნელებელი სისტემის გაუმჯობესება,
  • გულის რევის შეგრძნების გაქრობა.

ყველაზე მეტად გამოიყენებენ მის ფესვს, რამდენადაც მდიდარია სასარგებლო თვისებებით და მისი მიღება შესაძლებელია უმად, როგორც ხმელი სუნელი ან ფხვნილის, წვენისა და ზეთის სახით.

8 მიზეზი, თუ რატომ უნდა მივიღოთ ჯანჯაფილი რეგულარულად:

ამსუბუქებს ტკივილს

კვლევების თანახმად, რომელიც ჯორჯიის უნივერსიტეტში ჩატარდა, ყოველდღიურად ჯანჯაფილის გამოყენება 25%-ით ამსუბუქებს ტკივილს კუნთებში. ამასთან, ამ საოცარ მცენარეს შეუძლია მენსტრუალური ციკლის დროს ტკივილის მოხსნა.

ამცირებს ქოლესტერინის დონეს

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კიდევ ერთმა კვლევამ, რომელიც 45 დღის მანძილზე გრძელდებოდა და რომელშიც ქოლესტერინის მაღალი მაჩვენებლის მქონე 85 პაციენტი მონაწილეობდა, აჩვენა რომ 3გრ. ჯანჯაფილის ფხვნილის მიღება ყოველდღიურად, სისხლში ქოლესტერინის დონეს საგრძნობლად ამცირებს. ამას გარდა, მკვლევარები ვარაუდობენ, რომ ის ამცირებს გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების რისკსაც.

აუმჯობესებს საჭმლის მომნელებელი სისტემის მუშაობას

შეიცავს ფენოლის ნაერთებს, რომელიც ხსნის გაღიზიანებას კუჭ-ნაწლავის ტრაქტში. ამასთან, ხელს უწყობს ლორწოსა და ნაღვლის წვენის გამომუშავებას და ამ გზით ეხმარება საკვებს კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის გავლაში. კვლევამ, სადაც 24 ჯანმრთელი ადამიანი მონაწილეობდა, აჩვენა, რომ ჭამამდე 1-2გრ. ჯანჯაფილის ფხვნილის მიღება აჩქარებს საკვებისგან კუჭის დაცლას და ამით 50%-ით ამცირებს მის გაღიზიანებას.

ებრძვის ანთებით პროცესებს

შეკითხვა ექიმს
<p>-გამარჯობა ერთი კვირის წინ დავიწყე გინკო ბილობას დალევა.ვიცავ დოზირების წესს მაგრამ შევამჩნიე რომ დამეწყო თავბრუსხვევა და გული მიჩქარდება.მაინტერესებს შეიძლება თუ არა ექიმის დანიშნულების გარეშე ამ ვიტამინის მიღება ან საერთოდ ამის ბრალია თუ არა? მადლობა წინასწარ</p>

ოსტეოპოროზი (ოსტეო – ძვალი და პოროს – ნახვრეტი, ფორი) ძვლების დაავადებაა, რომლისთვისაც დამახასიათებელია ძვლის სიმკვრივისა და მასის შემცირება, რაც, თავის მხრივ, არა მხოლოდ ტკივილს იწვევს სახსრებში, არამედ ზრდის ხერხემლის, მაჯის, ბარძაყის ძვლის ყელის, მცირე მენჯისა და მხრის სარტყლის ძვლების მოტეხილობის რისკს. უახლესმა კვლევებმა, რომელშიც მუხლის ოსტეოართროზით დაავადებული 247 ადამიანი მონაწილეობდა, ცხადყო, რომ ის პაციენტები, რომლებიც ყოველდღიურად ჯანჯაფილს ჭამდნენ, ნაკლებად იღებდნენ წამლებს, მათი ტკივილები კი საგრძნობლად მცირდებოდა.

აუმჯობესებს ტვინის ფუნქციონირებას

სიბერის პროცესს მნიშვნელოვანად აჩქარებს ქრონიკული დაავადებები და ოქსიდაციური სტრესი, რომელსაც მივყავართ მრავალრიცხოვან კოგნიტურ დისფუნქციამდე, მაგალითად, ალცჰეიმერის დაავადებამდე. ჯანჯაფილი შეიცავს ანტიოქსიდანტებს და ბიოლოგიურად აქტიურ ნაერთებს, რომლებიც ფლობს ძლიერ ანთების საწინააღმდეგო თვისებებს. 60 ქალზე ჩატარებული ერთი-ერთი ექსპერიმენტით დადასტურდა, რომ ჯანჯაფილის ექსტრაქტი აუმჯობესებს მეხსიერებასა და რეაქციის დროს, ეს კი იმას ნიშნავს, რომ ის ხელს უწყობს ტვინის ჯანსაღად ფუნქციონირებას.

ხსნის გულის რევის შეგრძნებას

ასევე დაგაინტერესებთ
ჯანჯაფილის დანამატები შეიძლება სასარგებლო იყოს ავტოიმუნური დაავადებების სამკურნალოდ
ჯანჯაფილი

ჯანჯაფილის ჩაის მიღება ეფექტური საშუალება გულისრევის წინააღმდეგ. განსაკუთრებით ფეხმძიმობისას, დილის გულის რევისას და ასევე სიმსივნური დაავადებების მკურნალობის პროცესში. 1278 ფეხმძიმეზე ჩატარებული 12 კვლევის მონაცემებზე დაყრდნობით, 1.1-1.5გრ. ჯანჯაფილი საგრძნობლად ამცირებს გულისრევას.

ამცირებს გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების რისკს

სისხლში შაქრის მაღალი შემცველობა გულ-­სისხლძარღვთა სისტემის დაავადებების გამომწვევი ძირითადი ფაქტორია. უახლესმა კვლევებმა, რომლებშიც ტიპი 2 დიაბეტით დაავადებული ადამიანები მონაწილეობდნენ, აჩვენა, რომ ყოველდღიურად 2გრ. ჯანჯაფილის ფხვნილის მიღება ამცირებს შაქრის დონეს სისხლში და შესაბამისად, გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების რისკს 10%-ით.

ფლობს სიმსივნური დაავადებების განვითარების პრევენციულ თვისებებს

ჯანჯაფილი შეიცავს ნივთიერებას ჯინჯეროლის (gingerol) სახელით, რომელიც მრავალი კვლევის საგნად იქცა, როგორც სიმსივნური დაავადებების სამკურნალო პოტენციური ალტერნატიური მეთოდი. ერთ-ერთი კვლევით, ყოველდღე 2გრ. ჯანჯაფილის ექსტრაქტის მიღება მსხვილ ნაწლავში ანთებით პროცესებს ამცირებს.

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

კალანხოე ვარიკოზული ვენების სამკურნალო ეფექტური საშუალებაა
კალანხოე ვარიკოზული ვენების სამკურნალო ეფექტური საშუალებაა
რამდენიმე წელია ვენების ვარიკოზული გაგანიერება მაქვს. ქვედა კიდურებში სიმძიმის შეგრძნება და შესიება მაწუხებს.
სრულად

სამკურნალო წერილები

ყაბზობას ასე ვშველი
ყაბზობას ასე ვშველი
ცხოვრების არასწორი წესით, რომელიც ძირითადად მჯდომარე სამსახურსა და მშრალი კვების ნირს მოიცავს, ისე დავიავადე ნაწლავები, რომ
სრულად

სამკურნალო წერილები

კუჭის ტკივილს მრავალძარღვა ამარცხებს
კუჭის ტკივილს მრავალძარღვა ამარცხებს
კუჭისა და თორმეტგოჯა ნაწლავის დაქვეითებული მჟავიანობის, წყლულოვანი დაავადების თანმდევი ტკივილისას გთავაზობთ:
სრულად

8 მიზეზი, თუ რატომ უნდა მივიღოთ ჯანჯაფილი რეგულარულად - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რა გავლენას ახდენს ორგანიზმზე ჯანჯაფილის ხანგრძლივი მიღება

ჯანჯაფილს ორგანიზმისთვის მრავალი სარგებლის მოტანა შეუძლია, მათ შორის –

  • ტკივილის შემსუბუქება,
  • საჭმლის მომნელებელი სისტემის გაუმჯობესება,
  • გულის რევის შეგრძნების გაქრობა.

ყველაზე მეტად გამოიყენებენ მის ფესვს, რამდენადაც მდიდარია სასარგებლო თვისებებით და მისი მიღება შესაძლებელია უმად, როგორც ხმელი სუნელი ან ფხვნილის, წვენისა და ზეთის სახით.

8 მიზეზი, თუ რატომ უნდა მივიღოთ ჯანჯაფილი რეგულარულად:

ამსუბუქებს ტკივილს

კვლევების თანახმად, რომელიც ჯორჯიის უნივერსიტეტში ჩატარდა, ყოველდღიურად ჯანჯაფილის გამოყენება 25%-ით ამსუბუქებს ტკივილს კუნთებში. ამასთან, ამ საოცარ მცენარეს შეუძლია მენსტრუალური ციკლის დროს ტკივილის მოხსნა.

ამცირებს ქოლესტერინის დონეს

კიდევ ერთმა კვლევამ, რომელიც 45 დღის მანძილზე გრძელდებოდა და რომელშიც ქოლესტერინის მაღალი მაჩვენებლის მქონე 85 პაციენტი მონაწილეობდა, აჩვენა რომ 3გრ. ჯანჯაფილის ფხვნილის მიღება ყოველდღიურად, სისხლში ქოლესტერინის დონეს საგრძნობლად ამცირებს. ამას გარდა, მკვლევარები ვარაუდობენ, რომ ის ამცირებს გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების რისკსაც.

აუმჯობესებს საჭმლის მომნელებელი სისტემის მუშაობას

შეიცავს ფენოლის ნაერთებს, რომელიც ხსნის გაღიზიანებას კუჭ-ნაწლავის ტრაქტში. ამასთან, ხელს უწყობს ლორწოსა და ნაღვლის წვენის გამომუშავებას და ამ გზით ეხმარება საკვებს კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის გავლაში. კვლევამ, სადაც 24 ჯანმრთელი ადამიანი მონაწილეობდა, აჩვენა, რომ ჭამამდე 1-2გრ. ჯანჯაფილის ფხვნილის მიღება აჩქარებს საკვებისგან კუჭის დაცლას და ამით 50%-ით ამცირებს მის გაღიზიანებას.

ებრძვის ანთებით პროცესებს

ოსტეოპოროზი (ოსტეო – ძვალი და პოროს – ნახვრეტი, ფორი) ძვლების დაავადებაა, რომლისთვისაც დამახასიათებელია ძვლის სიმკვრივისა და მასის შემცირება, რაც, თავის მხრივ, არა მხოლოდ ტკივილს იწვევს სახსრებში, არამედ ზრდის ხერხემლის, მაჯის, ბარძაყის ძვლის ყელის, მცირე მენჯისა და მხრის სარტყლის ძვლების მოტეხილობის რისკს. უახლესმა კვლევებმა, რომელშიც მუხლის ოსტეოართროზით დაავადებული 247 ადამიანი მონაწილეობდა, ცხადყო, რომ ის პაციენტები, რომლებიც ყოველდღიურად ჯანჯაფილს ჭამდნენ, ნაკლებად იღებდნენ წამლებს, მათი ტკივილები კი საგრძნობლად მცირდებოდა.

აუმჯობესებს ტვინის ფუნქციონირებას

სიბერის პროცესს მნიშვნელოვანად აჩქარებს ქრონიკული დაავადებები და ოქსიდაციური სტრესი, რომელსაც მივყავართ მრავალრიცხოვან კოგნიტურ დისფუნქციამდე, მაგალითად, ალცჰეიმერის დაავადებამდე. ჯანჯაფილი შეიცავს ანტიოქსიდანტებს და ბიოლოგიურად აქტიურ ნაერთებს, რომლებიც ფლობს ძლიერ ანთების საწინააღმდეგო თვისებებს. 60 ქალზე ჩატარებული ერთი-ერთი ექსპერიმენტით დადასტურდა, რომ ჯანჯაფილის ექსტრაქტი აუმჯობესებს მეხსიერებასა და რეაქციის დროს, ეს კი იმას ნიშნავს, რომ ის ხელს უწყობს ტვინის ჯანსაღად ფუნქციონირებას.

ხსნის გულის რევის შეგრძნებას

ჯანჯაფილის ჩაის მიღება ეფექტური საშუალება გულისრევის წინააღმდეგ. განსაკუთრებით ფეხმძიმობისას, დილის გულის რევისას და ასევე სიმსივნური დაავადებების მკურნალობის პროცესში. 1278 ფეხმძიმეზე ჩატარებული 12 კვლევის მონაცემებზე დაყრდნობით, 1.1-1.5გრ. ჯანჯაფილი საგრძნობლად ამცირებს გულისრევას.

ამცირებს გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების რისკს

სისხლში შაქრის მაღალი შემცველობა გულ-­სისხლძარღვთა სისტემის დაავადებების გამომწვევი ძირითადი ფაქტორია. უახლესმა კვლევებმა, რომლებშიც ტიპი 2 დიაბეტით დაავადებული ადამიანები მონაწილეობდნენ, აჩვენა, რომ ყოველდღიურად 2გრ. ჯანჯაფილის ფხვნილის მიღება ამცირებს შაქრის დონეს სისხლში და შესაბამისად, გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების რისკს 10%-ით.

ფლობს სიმსივნური დაავადებების განვითარების პრევენციულ თვისებებს

ჯანჯაფილი შეიცავს ნივთიერებას ჯინჯეროლის (gingerol) სახელით, რომელიც მრავალი კვლევის საგნად იქცა, როგორც სიმსივნური დაავადებების სამკურნალო პოტენციური ალტერნატიური მეთოდი. ერთ-ერთი კვლევით, ყოველდღე 2გრ. ჯანჯაფილის ექსტრაქტის მიღება მსხვილ ნაწლავში ანთებით პროცესებს ამცირებს.