/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

დიეტოლოგია

დუკანური პური "მონაცვლეობის" ფაზისთვის

დუკანური პური "მონაცვლეობის" ფაზისთვის
ფრანგი დიეტოლოგის, პიერ დუკანის მიერ შემუშავებული ცილოვანი დიეტა, რომელიც "დუკანის დიეტის" სახელითაა ცნობილი, ისევე, როგორც მთელ მსოფლიოში, საქართველოშიც ძალზედ პოპულარულია. დუკანის დიეტის მეორე, ანუ "მონაცვლეობის" ფაზაში აუცილებელია დღეში 2 სუფრის კოვზი შვრიის ქატოს მიღება.

შვრიის ქატო თქვენი გემოვნების მიხედვით შეგიძლიათ მიირთვათ ფაფის სახით, აურიოთ კეფირში ან მაწონში, გამოაცხოთ პური, ბლინები, მაფინები და ა.შ. ჩვენ გთავაზობთ პურის რეცეპტს, რომელიც დიეტის დაცვას კიდევ უფრო გაგიმარტივებთ.

ინგრედიენტები

შვრიის ქატო - 2 ს/კ

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ხორბლის ქატო - 1 ს/კ

გლუტეინი - 2 ს/კ ან სიმინდის სახამებელი 2 ს/კ

შეკითხვა ექიმს
<p>-გამარჯობა, ვარ 1.65 და 67 კგ.არ ვარ მსუქანი ,თუმცა მინდა ერთი 7 კგ დაკლება.თუმცა ვერ ვახერხებ,არ ვარ ძალიან დიდი მჭამელი მაგრამ არც პატარა ულუფებით ჭამა შემიძლია.ვერ ვითმენ რომ არ ვჭამო და სულ უარი ვთქვა ,ცომეულზე ,ტკბილზე .იქნებ მირჩიოთ რამე ისეთი ,რითითაც მადის დაქვეითებას შევძლებ ან რამე მარტივი გასაკებელი იქნება,არც სწრაფი კლება მინდა,რომ მალე მოვიმატო.დღიურად მიწევს სიარილი,დაახლივებით 3000 -4000 ნაბიჯის ,ხან მეტიც.წყალს ძალდატანებით ,ვცდილობ დავლიო.</p>

კვერცხი - 2 ცალი

დაბალპროცენტიანი კეფირი - 100-150 მლ

გამაფხვიერებელი - 1,5 ჩ/კ

მარილი გემოვნებით

მომზადება

ყველა ინგრედიენტი დავაბლენდეროთ ან კოვზით მოვზილოთ. გამოვა საშუალო სისქის მასა. გავაჩეროთ დაახლოებით 20 წუთი. შემდეგ სილიკონის ფორმებში გავანაწილოთ თითო სუფრის კოვზი. გამოდის 4-5 ცალი. გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე 20-25 წუთის განმავლობაში. ან შეგვიძლია მოვათავსოთ ერთ დიდ ყალიბში. ასეთ შემთხვევაში ცხობის დრო გავზარდოთ 30-40 წუთამდე. ამავე ცომით შეგიძლიათ მოამზადოთ მაფინები. მხოლოდ მარილის ნაცვლად გემოვნებით დაუმატეთ დამატკბობელი, ლიმონის ცედრა ან რომელიმე არომატიზატორი.

შენიშვნა: სითხის, ამ შემთხვევაში კეფირის რაოდენობა თქვენ თვითონ უნდა არეგულიროთ. 20 წუთის შემდეგ, როდესაც ქატო სითხეს კარგად შეიწოვს და გაფუვდება, მიიღებთ სქელ მასას, ამიტომ შესაძლოა საჭირო გახდეს კეფირის დამატება. გამოსაცხობად გამზადებული მასა არ უნდა იყოს ძალიან სქელი, უნდა იყოს თხელი არაჟნის კონსისტენციის.

რაც შეეხება რეცეპტში ხორბლის ქატოს და გლუტეინის შემცველობას, დღეში 1 სუფრის კოვზი ხორბლის ქატო და 2 სუფრის კოვზი გლუტეინი დაშვებულია და დამატებით პროდუქტებად არ ითვლება. სიმინდის სახამებელი კი არის დამატებითი პროდუქტი. დღეში დაშვებულია ორი დამატებითი პროდუქტის გამოყენება. ამ შემთხვევაში, თუ თქვენ მიირთმევთ აღნიშნული რეცეპტით მომზადებულ პურს, სხვა დამატებითი პროდუქტი გეკრძალებათ. ხორბლის ქატო განსაკუთრებით საჭიროა შეკრულობის შემთხვევაში. ამიტომ ფრანგი დიეტოლოგი პიერ დუკანი გირჩევთ მის გამოყენებას, თუმცა, შეგიძლიათ მხოლოდ შვრიის ქატოთი გამოცხობაც. შესაბამისად, საჭირო გახდება სითხის შემცირება. გლუტეინი არ გამოიყენოთ, თუ გაქვთ ინდივიდუალური აუტანლობა გლუტეინის მიმართ.

ამ ინგრედიენტებით პური გამოდის ერთი დღის ნორმა. შეგიძლიათ ინგრედიენტების რაოდენობა გააორმაგოთ და გაინაწილოთ ორ დღეზე. გემრიელად მიირთვით!

თამარ ნეფარიძე

დუკანური პური "შეტევის" ფაზისთვის

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
გთავაზობთ მკითხველის მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს, რომელიც ხველის დროს გამოგადგებათ.
სრულად

სამკურნალო წერილები

კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
სრულად

სამკურნალო წერილები

პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
გთავაზობთ მკითხველების მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს.
სრულად

დუკანური პური "მონაცვლეობის" ფაზისთვის - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

დუკანური პური "მონაცვლეობის" ფაზისთვის

შვრიის ქატო თქვენი გემოვნების მიხედვით შეგიძლიათ მიირთვათ ფაფის სახით, აურიოთ კეფირში ან მაწონში, გამოაცხოთ პური, ბლინები, მაფინები და ა.შ. ჩვენ გთავაზობთ პურის რეცეპტს, რომელიც დიეტის დაცვას კიდევ უფრო გაგიმარტივებთ.

ინგრედიენტები

შვრიის ქატო - 2 ს/კ

ხორბლის ქატო - 1 ს/კ

გლუტეინი - 2 ს/კ ან სიმინდის სახამებელი 2 ს/კ

კვერცხი - 2 ცალი

დაბალპროცენტიანი კეფირი - 100-150 მლ

გამაფხვიერებელი - 1,5 ჩ/კ

მარილი გემოვნებით

მომზადება

ყველა ინგრედიენტი დავაბლენდეროთ ან კოვზით მოვზილოთ. გამოვა საშუალო სისქის მასა. გავაჩეროთ დაახლოებით 20 წუთი. შემდეგ სილიკონის ფორმებში გავანაწილოთ თითო სუფრის კოვზი. გამოდის 4-5 ცალი. გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე 20-25 წუთის განმავლობაში. ან შეგვიძლია მოვათავსოთ ერთ დიდ ყალიბში. ასეთ შემთხვევაში ცხობის დრო გავზარდოთ 30-40 წუთამდე. ამავე ცომით შეგიძლიათ მოამზადოთ მაფინები. მხოლოდ მარილის ნაცვლად გემოვნებით დაუმატეთ დამატკბობელი, ლიმონის ცედრა ან რომელიმე არომატიზატორი.

შენიშვნა: სითხის, ამ შემთხვევაში კეფირის რაოდენობა თქვენ თვითონ უნდა არეგულიროთ. 20 წუთის შემდეგ, როდესაც ქატო სითხეს კარგად შეიწოვს და გაფუვდება, მიიღებთ სქელ მასას, ამიტომ შესაძლოა საჭირო გახდეს კეფირის დამატება. გამოსაცხობად გამზადებული მასა არ უნდა იყოს ძალიან სქელი, უნდა იყოს თხელი არაჟნის კონსისტენციის.

რაც შეეხება რეცეპტში ხორბლის ქატოს და გლუტეინის შემცველობას, დღეში 1 სუფრის კოვზი ხორბლის ქატო და 2 სუფრის კოვზი გლუტეინი დაშვებულია და დამატებით პროდუქტებად არ ითვლება. სიმინდის სახამებელი კი არის დამატებითი პროდუქტი. დღეში დაშვებულია ორი დამატებითი პროდუქტის გამოყენება. ამ შემთხვევაში, თუ თქვენ მიირთმევთ აღნიშნული რეცეპტით მომზადებულ პურს, სხვა დამატებითი პროდუქტი გეკრძალებათ. ხორბლის ქატო განსაკუთრებით საჭიროა შეკრულობის შემთხვევაში. ამიტომ ფრანგი დიეტოლოგი პიერ დუკანი გირჩევთ მის გამოყენებას, თუმცა, შეგიძლიათ მხოლოდ შვრიის ქატოთი გამოცხობაც. შესაბამისად, საჭირო გახდება სითხის შემცირება. გლუტეინი არ გამოიყენოთ, თუ გაქვთ ინდივიდუალური აუტანლობა გლუტეინის მიმართ.

ამ ინგრედიენტებით პური გამოდის ერთი დღის ნორმა. შეგიძლიათ ინგრედიენტების რაოდენობა გააორმაგოთ და გაინაწილოთ ორ დღეზე. გემრიელად მიირთვით!

თამარ ნეფარიძე

დუკანური პური "შეტევის" ფაზისთვის