რა უნდა იცოდეთ ცხიმების შესახებ
1) ტრანსცხიმების წყალობით მართალია საკვები პროდუქტების შენახვის ვადა იზრდება, მაგრამ სისხლძარღთა სანათური სისხლის ნაკადისათვის მცირდება!
2) მცენარეული ცხიმების (ზეთების) შეხება საკვებ პროდუქტებთან კერძის მომზადების პროცესში მინიმუმამდე უნდა დაიყვანოთ, ეს იმას ნიშნავს, რომ ზეთი კერძს (წვნიანი იქნება ეს თუ სალათი), უმჯობესია, მომზადების შემდეგ მოასხათ, ზეთში წვისა თუ მოთუშვის დროს, გნებავთ წვნიანში ზეთის დუღილისას, ეს უკანასკნელი ქიმიურ რეაქციებში შედის საკვები პროდუქტების სხვადასხვა კომპონენტთან, შედეგად მიიღება ისეთი ნივთიერებები, რომლებიც ამწვავებს უამრავ პათოლოგიას და პროვოცირებას უწევს უჯრედთა მუტაციას (ამ თვალსაზრისით განსაკუთრებით სახიფათოა სიმინდისა და არაქისის (მიწის თხილის) ზეთები).
3) გამიჯნეთ ერთმანეთისგან გემრიელი და სასარგებლო, ამით ცხოვრება ფერს იცვლის ნათელისაკენ!
თინათინ გოცაძე