პომიდორი და წიწმატი კიბოსგან დაგიცავთ
ამ პროდუქტებს შორის არიან ნამდვილი "რეკორდსმენებიც", რომლებსაც ანტისიმსივნურ პროდუქტებსაც უწოდებენ. პომიდვრის სიმსივნის საწინააღმდეგო თვისებებს ლიკოპენი განაპირებობს. ეს ნივთიერება ანტიოქსიდანტია, რომელიც, მეცნიერთა აზრით, A ვიტამინსა და ბეტა-კაროტინსაც ჯობნის ეფექტიანობით. წიწმატი სისხლში იწვევს განსაკურებულ ცვლილებებს, რომლებიც სიმსივნის წარმოშობას აბრკოლებს. უჯრედების დაზიანებას ხელს უშლის ნივთიერება ფენეტილ იზოთიოციანატი, რომლითაც მდიდარია სწორედ წიწმატი. კიდევ რა პროდუქტები უნდა მივირთვათ სიმსივნის პროფილაქიკისთვის, ვრცლად სტატიაში: