არის თუ არა სუშის სეტი მავნე პანკრეასისთვის - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

სუშის სეტი - მავნეა თუ არა პანკრეასისთვის

გარდა იმისა, რომ სუშის სეტი შეიცავს უზარმაზარი რაოდენობით კალორიებსა და მარილს, ის პანკრეასისთვისაც საზიანოა. ორგანომ ერთდროულად უნდა გამოიმუშაოს უზარმაზარი რაოდენობით ფერმენტები როგორც ნახშირწყლებისთვის (ბრინჯი), ასევე ცხიმებისთვის (ყველი, სოუსები). ეს განსაკუთრებით საშიშია სიმსუქნით, ათეროსკლეროზით და დიაბეტით (ტიპი 1 და 2) დაავადებულთათვის, რადგან ამან შეიძლება გამოიწვიოს გლუკოზისა და ტრიგლიცერიდების დონის მკვეთრი მატება.

დიდი რაოდენობით მძიმე და ორგანიზმისთვის უჩვეულო საკვების მიღებამ შეიძლება გამოიწვიოს უსიამოვნო შედეგები, როგორიცაა შებერილობა, კუჭის მიდამოში სიმძიმის შეგრძნება და გულისრევა. ასევე არსებობს მოწამვლის რისკი: რაც უფრო მეტი ინგრედიენტია კერძში, მით უფრო მაღალია იმის ალბათობა, რომ ერთ-ერთი მათგანი უხარისხო იქნება.

საფრთხე არასათანადო შენახვისა და მომზადების პირობებშია. მაგალითად, თუ თევზი არასწორად არის შენახული, ის ბაქტერიებისა და ვირუსების გამრავლების იდეალურ ადგილად იქცევა. ყველიც შეიძლება საშიში იყოს: გაფუჭებული პროდუქტი მიკროორგანიზმების გამრავლების იდეალურ ადგილი ხდება, მათ შორის სტაფილოკოკი, თუ ტემპერატურის რეგულაციები არ არის დაცული. ეს საკვებით მძიმე მოწამვლის ხშირი მიზეზია.

ითვლება თუ არა როლები ჯანსაღ საკვებად?

როლები არ შეიძლება ჩაითვალოს დიეტურ ან ჯანსაღ საკვებად.

სუშის როლები შეიცავს დიდი რაოდენობით სწრაფ ნახშირწყლებს, ცხიმებს და კალორიებს, ამიტომ ისინი არ შეიძლება ჩაითვალოს დიეტურ ან ყოველდღიურ „ჯანსაღ“ საკვებად.

თეთრი გაპრიალებული ბრინჯი შეიცავს სწრაფ ნახშირწყლებს მაღალი გლიკემიური ინდექსით. ის ხშირად უხვად არის არომატიზებული ბრინჯის ტკბილი ძმრით და შაქრით. ასევე უმატებენ ნაღების ყველს, ჩვეულებრივ ფილადელფიას. ეს არის ცხიმიანობის მაღალი შემცველობის (ჩვეულებრივ 50-70%) ნაღების ყველი, ნაჯერი ცხიმებისა და კალორიების წყარო. ნაღების სოუსი, მაიონეზი და ტემპურა ხშირი დანამატებია, რომლებიც როლებს კალორიულ ბომბად აქცევს.

ამ პროდუქტების ხშირმა მოხმარებამ შეიძლება გამოიწვიოს წონის მატება.

მაგალითად, ფილადელფიის ერთი როლი (6-8 ცალი) შეიძლება შეიცავდეს 300-500 კკალ-ს. ორი ან სამი ამ ტიპის როლის სტანდარტული კვება ადვილად აღემატება 1000-1500 კკალ-ს, რაც ბევრი ადამიანისთვის დღიური ნორმის ნახევარზე მეტია. დასკვნა: როლები ნახშირწყლებით, ცხიმებითა და კალორიებით მდიდარი საკვებია. ძნელია მათ ჯანსაღი ვუწოდოთ. თუმცა, ბრინჯის, კიტრისა და ნორის როლები სოიოს სოუსის გარეშე შეიძლება მისაღები ვარიანტი იყოს მსუბუქი საუზმისთვის, მაგრამ მხოლოდ ცხიმიანი და შემწვარი ინგრედიენტების გარეშე.