სუპერ საკვები უკეთესი საჭმლის მონელებისთვის - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

სუპერ საკვები უკეთესი საჭმლის მონელებისთვის

ამის გაკეთების საუკეთესო გზაა კარგად დაბალანსებული დიეტა, ადეკვატური ბოჭკო, სხვადასხვა ფერის ხილისა და ბოსტნეულის მიღება, რომელიც კვებავს სხვადასხვა ბაქტერიას მიკრობიომში.

საჭმლის მონელებას ხელს უწყობს:

  • მჟავე კომბოსტო

მჟავე კომბოსტო და სხვა ფერმენტირებული საკვები შეიცავს სასარგებლო ბაქტერიებს, რომლებსაც პრობიოტიკებს უწოდებენ. ბევრი პრობიოტიკური საკვები, ასევე შეიცავს პრებიოტიკებს, რომლებიც კვებავს მსხვილ ნაწლავში მცხოვრებ პრობიოტიკებს.

  • ლობიო

შეიცავს ბოჭკოს, რაც აუცილებელია საჭმლის მონელებისთვის.

  • კივი

დღეში დაახლოებით ორი კივი ამცირებს ყაბზობას.

  • იოგურტი

შეიცავს პრობიოტიკებს, რომლებიც ხელს უწყობენ მიკრობიომის ჯანმრთელობას.

  • თევზი

ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავების შემცველი თევზი შეიძლება სასარგებლო იყოს არა მხოლოდ გულისთვის, არამედ საჭმლის მომნელებელი ტრაქტისთვისაც, რადგან ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავები ხელს უწყობს ანთების შემცირებას.

  • კურკუმა

კურკუმას აქვს ანთების საწინააღმდეგო თვისებები. კვლევა ასევე აღნიშნავს, რომ კურკუმინი ხელს უწყობს ნაწლავის მიკრობიოტის რეგულირებას. კურკუმინი არის ძლიერი ანთების საწინააღმდეგო საშუალება, რომელიც დაგეხმარებათ საჭმლის მომნელებელი ტრაქტის დამშვიდებაში, როდესაც გაწუხებთ ანთებასთან დაკავშირებული პრობლემა.

  • ჯანჯაფილი

ჯანჯაფილი ძლიერი ანთების საწინააღმდეგო საშუალებაა. ჯანჯაფილი არის საკვები, რომელიც ხელს უწყობს საჭმლის მონელების პროცესის დაჩქარებას.

  • პიტნა

დამამშვიდებელი, არომატული პიტნა ხელს უწყობს საჭმლის მონელების შემსუბუქებას, ისევე როგორც გაღიზიანებული ნაწლავის სინდრომის ზოგიერთ სიმპტომს.

შეინარჩუნეთ ჰიდრატაცია და ფიზიკური აქტივობა

  • სითხეები მნიშვნელოვან როლს ასრულებენ ბოჭკოებთან ერთად.
  • წყალი ეხმარება ორგანიზმს საკვების დაშლასა და მონელებაში.
  • წყალი შესანიშნავი არჩევანია საჭმლის მონელების დასაჩქარებლად.