რომელი საკვები იწვევს სისხლში შაქრის დონის ნახტომისებურ აწევას
ყველაზე საშიში კალორია არის ეგრეთ წოდებული მარტივი ნახშირწყლები. მათი წყარო ზემოთ ჩამოთვლილი პროდუქტებია.
მიირთვით მთლიანი მარცვლეული, რადგან ის უზრუნველყოფს გლუკოზის საჭირო რაოდენობის ნელ გამონთავისუფლებას.
ასევე, არ დაივიწყოთ ცილების და ცხიმების მნიშვნელოვანი როლი.
ცხიმები უზრუნველყოფენ კარგ ხანგრძლივ ენერგიას.
ადრე გავრცელდა ინფორმაცია, რომ კანადური ბიოტექნოლოგიური კომპანიის Klick Labs-ის მეცნიერებმა აღმოაჩინეს კავშირი სისხლში გლუკოზის დონესა და ადამიანის ხმის სიმაღლეს შორის. აღმოჩნდა, რომ სხეულში შაქრის მომატებული დონის მქონე ადამიანები უფრო მაღალ ხმაზე იწყებენ ლაპარაკს. აღმოჩენამ შეიძლება გზა გაუხსნას შაქრის დონის მონიტორინგის არაინვაზიურ გზებს ტიპი 2 დიაბეტის მქონე პაციენტებში.