კაკაოს ცხიმის სასარგებლო თვისებების შესახებ - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

კაკაოს ცხიმის სასარგებლო თვისებების შესახებ

კაკაოს ცხიმი, რომელიც შედის, მაგალითად, შოკოლადში, შეიცავს დიდი რაოდენობით სასარგებლო ნივთიერებებს, რომლებიც აუცილებელია ადამიანის ჯანმრთელობისთვის.

კაკაოს ცხიმის უნიკალურ თვისებებს უზრუნველყოფს პროდუქტში შემავალი ფეროლები ოთხ მდგომარეობაში: ალფა, ბეტა, გამა, დელტა. ეს შემადგენლობა არ არის ნაპოვნი ბიოლოგიურად აქტიურ დანამატებში. ეს უკანასკნელები შეიცავს მხოლოდ ქიმიურად მიღებულ ალფა ანტიოქსიდანტებს.

ანტიოქსიდანტების ასეთი ვრცელ ნაკრებს, რომელიც ეხმარება ორგანიზმში ოქსიდაციურ პროცესებთან ბრძოლას, შეიცავს მხოლოდ ეს პროდუქტი. გარდა ამისა, კაკაოს ცხიმი შეიცავს ოლეინის, პალმიტის და სტეარის ცხიმოვან მჟავებს, რომლებიც ქმნიან უნიკალურ ტრიგლიცერიდებს.

ეს ნივთიერებები მნიშვნელოვან როლს ასრულებენ ადამიანისთვის საჭირო ენერგიის გამომუშავებაში. სხვა ზეთებიც შეიცავს ტრიგლიცერიდებს, მაგრამ კაკაოს ცხიმში მათი კონცენტრაცია 80%-ს აღწევს.

  • ჯანმრთელობისთვის სასარგებლო იქნება, თუ დალევთ კაკაოს ფხვნილისგან დამზადებულ სასმელს კაკაოს ცხიმის მაღალი პროპორციით, 20-25%.
  • კაკაოს ცხიმის შენახვა შესაძლებელია დიდი ხნის განმავლობაში, არ დნება ოთახის ტემპერატურაზე და არ იშლება.