რომელი საკვები დაგეხმარებათ წონის დაკლებაში
აუმჯობესებს კეთილდღეობას, ცხოვრების ხარისხს და ასევე ამცირებს ქრონიკული დაავადებების განვითარების რისკს.
ეგრეთ წოდებული ნაწლავი-ტვინის ღერძი დიდ როლს თამაშობს წონის მატების მრავალფაქტორულ პრობლემაში. ეს მოიცავს გაჯერების სიგნალის არასწორი გადაცემას ან საკვები ნივთიერებების მონელებისა და შეწოვის პრობლემებს.
შედეგად, ჩვენ უკონტროლოდ ვღებულობთ დიდი რაოდენობით საკვებს და ცუდად ვითვისებთ იმას, რასაც ვჭამთ.
ვინც გადაწყვეტს წონის დაკლებას, მას დაეხმარება პროდუქტები:
- რომლებიც აუმჯობესებენ ნაწლავის ჯანსაღ მიკროფლორას,
- დაბალკალორიული საკვები და სანელებლები, რომლებიც კერძს აგემრიელებს,
- ნაკლებმარილიანი და უშაქრო საკვები.
ბოსტნეული შეიძლება მიირთვათ უმი, მოხარშული ან ჩაშუშული. მომზადების დროს მნიშვნელოვანია მინიმალური რაოდენობით ზეთის, არაჟანის ან მაიონეზის გამოყენება.
წონის ჯანსაღი დაკლება უნდა განხორციელდეს სპეციალისტის მეთვალყურეობის ქვეშ, ვინაიდან წონის სწრაფმა დაკარგვამ შეიძლება უარყოფითად იმოქმედოს ადამიანის ჯანმრთელობაზე.