როგორ მივიღოთ მაქსიმალური რკინა საკვებიდან
შელტონის წილადობრივი კვების თეორიის მიხედვით, საკვების თითოეულ კომპონენტს სჭირდება კუჭ-ნაწლავის წვენის საკუთარი ტიპი მონელებისთვის.
ამ მიზეზით, ცილები და ნახშირწყლები უნდა გამოიყოს ყოველი ჭამის დროს, მჟავე საკვები არ უნდა მიირთვათ სახამებელთან ერთად და ა.შ. თუმცა ეს თეორია არ არის დადასტურებული მეცნიერულად.
გასათვალისწინებელია ჩვენი ჩვევები, გემოვნება, ეროვნული თუ ოჯახური ტრადიციები. მსოფლიოს სხვადასხვა სამზარეულოები აერთიანებს სრულიად განსხვავებულ პროდუქტებს. ჩვენი საჭმლის მომნელებელი სისტემა შექმნილია ისე, რომ ჩვენ შეგვიძლია ერთდროულად სხვადასხვა სახის საკვების მონელება.
თუმცა, საკვების გარკვეული კომბინაცია ხელს უწყობს ან აფერხებს სხვადასხვა მინერალებისა და ვიტამინების შეწოვას.
მაგალითად, ხორციდან რკინა საუკეთესოდ შეიწოვება მწვანილისა და ბოსტნეულის C ვიტამინთან ერთად. ამიტომ მწვადი ბოსტნეულთან ერთად უნდა ვჭამოთ.
პირიქით, ყავისა და ჩაის ტანინები, ასევე მარცვლეული, არღვევს კალციუმის შეწოვას. თუმცა, არ არსებობს მკაცრი აკრძალვები: უნდა გაამახვილოთ ყურადღება თქვენს უპირატესობებზე და დიეტის საერთო ხარისხზე. ნებისმიერი "შეუთავსებლობა" არ არის ისეთი კრიტიკული, რომ უარი თქვათ საყვარელ საკვებზე და კერძებზე.