რომელი კარტოფილია ყველაზე სასარგებლო ხანდაზმული ადამიანებისთვის - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი კარტოფილია ყველაზე სასარგებლო ხანდაზმული ადამიანებისთვის

ახალი კარტოფილი, რომელიც შეიცავს დიდი რაოდენობით C ვიტამინს და მინერალებს, ითვლება ყველაზე სასარგებლოდ ხანდაზმული ადამიანებისთვის.

ის ასევე შეიცავს უამრავ კალიუმს, რომელიც კარგია ხანდაზმულთა გულ-სისხლძარღვთა სისტემისთვის.

  • დიაბეტით დაავადებულ ხანდაზმულ ადამიანებსაც კი შეუძლიათ ახალი კარტოფილის ჭამა. თუმცა დიდი რაოდენობით მისი მიღებისგან მაინც თავი უნდა შევიკავოთ. მას ნაკლები სახამებელი აქვს, ამიტომ სისხლში გლუკოზის დონე არ იზრდება ისე, როგორც ძველი კარტოფილის მიღებისას.
  • მოხარშეთ კარტოფილი კანიანად, რადგან ის შეიცავს მეტ მინერალს და მცენარეულ ბოჭკოებს. ეს უკანასკნელი დადებითად მოქმედებს კუჭ-ნაწლავის ტრაქტზე და ნაწლავის ფლორაზე.
  • მოხარშული კარტოფილი ასევე ხელს უწყობს არტერიული წნევის კონტროლს ჰიპერტენზიის დროს.