რა სახის ალკოჰოლი არ უნდა მივიღოთ მწვადთან ერთად? - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რა სახის ალკოჰოლი არ უნდა მივიღოთ მწვადთან ერთად?

ვინარჩუნებთ დოზას

პირველ რიგში, ეს არის ალკოჰოლური სასმელი, რომელიც მიიღება უსაფრთხო დოზებით, ანუ ჭიქა ღვინო (150-300 მლ) ან არაუმეტეს 50-100 მლ ძლიერი ალკოჰოლური სასმელი.

თუ ღვინო, მაშინ მშრალი

ყველაზე უსაფრთხო ვარიანტია მშრალი წითელი ღვინო.

მშრალი ღვინო ნებადართულია ხმელთაშუა ზღვის დიეტაშიც კი, რაც დადასტურებულია, რომ ზრდის სიცოცხლის ხანგრძლივობას და ხელს უშლის გულ-სისხლძარღვთა დაავადებებს - მშრალი წითელი ღვინო შეიცავს პოლიფენოლებს, კერძოდ რესვერატროლს, რომელიც ითვლება ანტიოქსიდანტად, ხოლო ყურძნის ორგანული მჟავები ხელს უწყობს საჭმლის მონელებას. მაგრამ თუ სამ ბოთლ ღვინოს დალევთ, სამჯერ მეტ სარგებელს ვერ მიიღებთ პოლიფენოლებისგან. და თუ ამას რეგულარულად აკეთებთ, შეიძლება განვითარდეს ალკოჰოლური ჰეპატიტი და ღვიძლის ციროზიც კი.

შაქრისა და გაზების გარეშე

ლუდი ასევე არ არის საუკეთესო ვარიანტი მწვადისთვის. ლუდი შეიცავს უამრავ ნახშირწყლებს, რამაც შეიძლება გამოიწვიოს წონის და რადგან ლუდი სუსტი ალკოჰოლია, არსებობს ცდუნება, რომ დალიოთ მეტი.

ასევე, არ უნდა აირჩიოთ შაქრიანი ალკოჰოლური სასმელები - ლიქიორები, ნაყენები და ა.შ.

  • არსებობს მტკიცებულება, რომ ფრუქტოზა ზრდის ალკოჰოლის ტოქსიკურობას. გარდა ამისა, შაქარი ორგანიზმში უფრო სწრაფად იქცევა ცხიმად. სხვათა შორის, ამავე მიზეზით, სჯობს ალკოჰოლი არა ხილის წვენთან ერთად (ის შეიცავს ბევრ შაქარს), არამედ წყალთან ან მინერალურ წყალთან ერთად.
  • მწვადისთვის ყველაზე ცუდი ვარიანტია გაზიანი ალკოჰოლური კოქტეილები. ისინი შეიძლება შეიცავდეს ქიმიურ დანამატებს, რამაც შეიძლება გააუარესოს ჯანმრთელობის ეფექტი.