რომელი საკვები ამცირებს ანთებას ორგანიზმში
ამბობს დიეტოლოგი ტრისტა ბესტი. მისი სიტყვები ციტირებულია Eat This, Not That!.
სპეციალისტის თქმით, ანთება იმუნური სისტემის ბუნებრივი რეაქციაა, მაგრამ ქრონიკულმა ანთებამ შეიძლება გამოიწვიოს გულის დაავადება, ტიპი 2 დიაბეტი და კიბოც კი.
რისკის შესამცირებლად მან მოუწოდა ხალხს რაც შეიძლება მეტი ხილისა და კენკრის ჭამა.
ამ მხრივ საუკეთესოა მოცვი, მარწყვი, ჟოლო და მაყვალი, როგორც საკვები, რომელიც ამცირებს ანთებას ორგანიზმში. ისინი მდიდარია ანტიოქსიდანტებით, ფლავონოიდებით, C ვიტამინით.
დიეტოლოგის თქმით, ანანასი აუცილებლად უნდა შეიტანოთ რაციონში. ეს ტროპიკული ხილი შეიცავს ბრომელინს, ფერმენტს ძლიერი ანთების საწინააღმდეგო თვისებებით, რომელიც ხელს უწყობს შეშუპების შემცირებას. ანანასი ასევე არის C ვიტამინის წყარო, რომელიც აძლიერებს იმუნურ სისტემას, დასძინა სპეციალისტმა.
ანანასის ან მისი წვენის რეგულარული მოხმარება ხსნის ანთებას, განსაკუთრებით ართრიტის დროს და აუმჯობესებს საჭმლის მომნელებელი სისტემის მუშაობას.
ავოკადო, მდიდარია მონოუჯერი ცხიმებით და E ვიტამინით, ასევე ხელს უწყობს ანთების შემცირებას, განაგრძო ბესტმა. გარდა ამისა, ეს პროდუქტი ხელს უწყობს სისხლში შაქრის დონის რეგულირებას და დადებითად მოქმედებს გულ-სისხლძარღვთა ჯანმრთელობაზე.
- ბესტი ამბობს, რომ C ვიტამინის შესანიშნავი წყაროა ფორთოხალი და სხვა ციტრუსები: მხოლოდ 500 მილიგრამი C ვიტამინის დღეში ორჯერ მიღება ხელს შეუწყობს ანთების შემცირებას და იმუნიტეტის გაძლიერებას. მან ასევე გვირჩია მეტი ალუბლისა და ვაშლის ჭამა, რადგან ისინი მდიდარია ანტიოქსიდანტებით, რომლებიც ამსუბუქებს ართრიტისა და პოდაგრის სიმპტომებს და აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას.
- „ვაშლი არის კვერცეტინის, ანთების საწინააღმდეგო და ანტიოქსიდანტური თვისებების მქონე ფლავონოიდის წყარო“, დასძინა დიეტოლოგმა.