დიაბეტიანებს ურჩევენ, უარი თქვან ორ პროდუქტზე
ფინიკსა და ქიშმიშს აქვს მაღალი გლიკემიური ინდექსი, რაც ნიშნავს, რომ მათი მოხმარების შემდეგ სისხლში გლუკოზის დონე სწრაფად იზრდება. ეს კი საშიშია დიაბეტით დაავადებულთათვის. ასევე უნდა გამოირიცხოს ეს ორი პროდუქტი კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის დაავადებების მქონე პაციენტების რაციონიდან.
არ იყიდოთ ასაწონი, დაუფასოებელი ჩირი, რადგან უცნობია რამდენ ხანს და როგორ ინახებოდა გაყიდვამდე. შენახვისა და შეფუთვის პირობების დაირღვისას, პროდუქტი შეიძლება შეიცავდეს მავნე მიკროორგანიზმებს, რომლებიც იწვევენ ნაწლავის აშლილობას, ალერგიას ან მოწამვლას.
ნებისმიერი ჩირი ვიტამინებისა და სასარგებლო მინერალების ღირებული წყაროა. ისინი ინარჩუნებენ ახალი ხილის სასარგებლო თვისებებს, რადგან მათ წარმოებაში ხილი სითბურად არ მუშავდება.