რომელი პროდუქტია ორგანიზმისთვის ანტიოქსიდანტების წყარო
ანტიოქსიდანტები ხელს უშლიან სხეულის უჯრედების განადგურებას, რაც ხელს უწყობს კიბოს პრევენციას. ასეთი პროდუქტების მოხმარება ხელს უწყობს კანცეროგენეზთან ბრძოლას და ასევე ინარჩუნებს კანის ჯანმრთელობას.
ცალკე გამოვლინდა ზღვის მცენარეების სარგებელი, როგორც პროდუქტის, რომელიც შეიცავს დიდი რაოდენობით ფიტონუტრიენტებს, რაც ხელს უწყობს ორგანიზმში ანთებითი პროცესების თავიდან აცილებას.
პოლიფენოლებს და ომეგა-3 ცხიმოვან მჟავებს აქვთ ანთების საწინააღმდეგო თვისებები, აუმჯობესებენ სისხლის მიმოქცევას და ხელს უწყობენ გულ-სისხლძარღვთა სისტემის ჯანმრთელობას. ეს ნივთიერებები გვხვდება ნიგოზსა და შავ შოკოლადში.