რატომაა ლობიო ორგანიზმისთვის სასარგებლო - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რატომაა ლობიო ორგანიზმისთვის სასარგებლო

ზედმეტი ჭამისგან თავის არიდებას და, შედეგად, იწვევს არა ზედმეტი კილოგრამების მატებას, არამედ წონის დაკლებას. დიეტოლოგმა დესტინ მუდიმ გამოავლინა ლობიოს ეს მოულოდნელი სარგებელი.

მუდი გვირჩევს ლობიოს რეგულარულად ჭამას, რადგან ის მდიდარია ბოჭკოებით, პროტეინებით და მრავალი სხვა საკვებ ნივთიერებებს. გარდა ამისა, ვინაიდან ეს პროდუქტი ცხიმის დაბალი შემცველობისაა და არ შეიცავს ქოლესტერინს, ის ხელს უწყობს არტერიული წნევის ნორმალიზებას და ამცირებს გულის დაავადების, ინსულტის და ტიპი 2 დიაბეტის განვითარების რისკს, მიიჩნევს სპეციალისტი.

პარკოსნები შეიძლება და უნდა იყოს შეტანილი წონის დაკლების დიეტაში, რადგან ისინი მდიდარია მაგნიუმით და B ვიტამინებით, რომლებიც აქტიური ცხოვრების წესისთვის საჭირო ენერგიის გამომუშავებაში და კალორიების დაწვაში ეხმარება ორგანიზმს.

მუდი ასევე უწოდა ლობიოს მცენარეული ცილის შესანიშნავ წყაროს, რომელიც ხელს უწყობს კუნთების მასის შენარჩუნებას წონის დაკლებისას.

გარდა ამისა, დიეტოლოგის თქმით, ლობიოს კერძები დიდხანს გვინარჩუნებს დანაყრების შეგრძნებას და გვეხმარება ჭარბ კვებასთან ბრძოლაში. მან განმარტა, რომ ამას უზრუნვლეყოფს პარკოსნებში აღმოჩენილი ხსნადი ბოჭკოებით. კუჭში ის ერევა სითხესთან, გარდაიქმნება გელად და ზრდის ნაწლავებში მოხვედრილი საკვების მოცულობას. და ამდენად, მუდის დასკვნით, სხეულს მეტი დრო სჭირდება მონელებისთვის.