ცოტა რამ შოკოლადის სასარგებლო თვისებების შესახებ
პოპულარული ტკბილეულის გამოყენების მთავარი პირობა ზომიერებაა, დესერტის სასიამოვნო ბონუსია დაბერების პროცესის შენელება და იმუნური სისტემის გაძლიერება – ამაზე პასუხისმგებელია შოკოლადის შემადგენელი ანტიოქსიდანტები. თუმცა, მისი გადაჭარბებული მოხმარება იწვევს სიმსუქნეს და ზრდის დიაბეტის რისკს.
შოკოლადი შეიძლება იყოს: რძიანი, მწარე, ნაღების და თეთრი. ასევე არის შოკოლადი დიაბეტით დაავადებულთათვის. დიაბეტური შოკოლადის ეტიკეტებზე დამატებით მითითებულია, თუ რამდენ ქსილიტს და შაქარს შეიცავს.
რძიანი შოკოლადი შეიცავს საკვებ დანამატს მელამინს.
თუ ადრე ასეთი დანამატი საშიში იყო მხოლოდ ბავშვებისთვის, ახლა არის მტკიცებულება მოზრდილებში საშარდე გზების კენჭებში მელამინის მინარევების არსებობის შესახებ.
მუქი შოკოლადის მოხმარებისგან თავი უნდა შეიკავონ მათ, ვისაც აქვს კალციუმის ოქსალატისა და მონოჰიდრატული კენჭები.