რომელი ხილი გამოირჩევა ნახშირწყლების დაბალი შემცველობით - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი ხილი გამოირჩევა ნახშირწყლების დაბალი შემცველობით

თუმცა, არსებობს ზოგიერთი ხილი, რომელიც ნაკლებ ნახშიეწყალს შეიცავს, მათ შორისაა:

ავოკადო - აშშ-ს სოფლის მეურნეობის დეპარტამენტის (USDA) მონაცემების თანახმად, ½ ჭიქა დაჭრილი ავოკადო შეიცავს თითქმის 11 გრ ცხიმს და 3 გ-ზე ნაკლებ სუფთა ნახშირწყალს. ავოკადოს რაციონში ჩართვით ასევე მიიღებთ უამრავ ბოჭკოს (დღიური დოზის 17,5%) და კალიუმს (354 მილიგრამი ანუ დღიური დოზის 7,5%).

მაყვალი - USDA-ს მონაცემებით, ½ ჭიქა მაყვალი შეიცავს ცხიმს (ნახევარ გრამზე ნაკლები) და ასევე დაბალია სუფთა ნახშირწყლებით, მხოლოდ 3 გ. იგივე ზომის პორცია გთავაზობთ თითქმის 4 გ ბოჭკოს (დღიური დოზის 13%) და 3,5 გ შაქარს. მაყვალი ასევე შეიცავს კალიუმს, C ვიტამინსა და K ვიტამინს. ეს დაბალკალორიული ხილი ასევე შესანიშნავი საჭმელია წონის დაკლებისთვის. იგი შეიცავს დაახლოებით 31 კალორიას.

ჟოლო - შეიცავს ფლავონოიდებს, ძლიერ ანტიოქსიდანტებს, რომლებიც ხელს უწყობენ არტერიული წნევის შემცირებას და არტერიების გაჯანსაღებას, ამცირებს გულის დაავადების რისკს. ერთი ჭიქა ახალი ჟოლო შეიცავს 64 კალორიას და 8 გ ბოჭკოს. შეიცავს 7 გ-ზე ნაკლებ ნახშირწყლებს.

Მარწყვი - ერთი ჭიქა დაჭრილი მარწყვი შეიცავს 3 გ-ზე მეტ ბოჭკოს და დაახლოებით 9 გ ნახშირწყალს. 53 კალორიით მარწყვი არის დაბალკალორიული პროდუქტო. მარწყვს ასევე აქვს ანტიოქსიდანტური და ანთების საწინააღმდეგო ეფექტი. მარწყვი C ვიტამინის წყაროა.

Საზამთრო - შიცავს მხოლოს 46 კალორიას, აქვს მაღალი წყლის შემცველობა, დაბალია ნახშირწყლების შემცველობით. მკვლევარებმა მასში აღმოაჩინეს 1500-ზე მეტი სასარგებლო ფიტოქიმიკატი, მათ შორის ანტიოქსიდანტები და ლიკოპენი.

ლიმონი - ერთი ლიმონის წვენი შეიცავს 3 გ ნახშირწყალს და 11 კალორიას. მდიდარია ანტიოქსიდანტი C ვიტამინით, რომელიც ებრძვის თავისუფალ რადიკალებს (ნაერთები, რომლებიც დაკავშირებულია დაბერებასა და ქრონიკულ დაავადებებთან) და ხელს უწყობს ჯანსაღ მონელებას.