განწყობის გამაუმჯობესებელი ხუთი ჯგუფის საკვები - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

განწყობის გამაუმჯობესებელი ხუთი ჯგუფის საკვები

მათ შორის ორაგული და პარკოსნები. მათ სიტყვებს HuffPost გამოცემა ციტირებს.

უმა ნაიდუს თქმით, მეცნიერებმა დაადგინეს, რომ ემოციური მდგომარეობა და ზოგადი კეთილდღეობა დამოკიდებულია ნაწლავების გამართულ მუშაობაზე, ვინაიდან მასში სინთეზირდება განწყობის ჰორმონის სეროტონინის 90 პროცენტზე მეტი.

„ადამიანები, რომლებიც თავიანთ რაციონში ბევრ სასარგებლო საკვებს მიირთმევენ, ნაკლებად უჩივიან ფსიქიკური ჯანმრთელობის პრობლემებს. ისინი, ვინც უფრო დამუშავებულ, შაქრიან საკვებს მიირთმევენ, უფრო მეტად განიცდიან ფსიქიკურ პრობლემებს, როგორიცაა შფოთვა და დეპრესია“, - აღნიშნა სპეციალისტმა.

მან ურჩია პრობიოტიკებით მდიდარი საკვების მეტი ჭამა, როგორიცაა კიტრის მწნილი, მჟავე კომბოსტო და კეფირი, რადგან ისინი დადებითად მოქმედებენ ნაწლავის მიკროფლორაზე.

თავის მხრივ, დიეტოლოგმა ბეჰაირიმ განწყობის გაუმჯობესება მიაწერა ცხიმიან თევზს, რომელიც მდიდარია ომეგა-3 მჟავებით, როგორიცაა ორაგული, სარდინი, სკუმბრია, ასევე მთლიანი მარცვლეული, პარკოსნები და სახამებლიანი ბოსტნეული.

„ეს საკვები უზრუნველყოფს გლუკოზის მდგრად გამოყოფას, რაც აუცილებელია ტვინის ფუნქციონირებისთვის. ისინი ასევე ასტიმულირებენ სეროტონინის გამომუშავებას, რაც ხელს უწყობს სიმშვიდისა და კეთილდღეობის განცდას“, - განაცხადა სპეციალისტმა.

ასევე, ბეჰაირის თქმით, იმისთვის, რომ გამხიარულდეთ, რაციონში მეტი ბოსტნეული და ხილი უნდა შეიტანოთ. ისინი მდიდარია ანტიოქსიდანტებით, ვიტამინებითა და მინერალებით, რომლებიც აუმჯობესებენ ჯანმრთელობას, მათ შორის ტვინისა და ნაწლავების ჯანმრთელობას, განმარტა სპეციალისტმა.

ბეჰაირის აზრით ინდაური, ქათამი, კვერცხი, რძის პროდუქტები, თხილი და ნიგოზი ხელს უწყობს ამინომჟავის ტრიპტოფანის გამომუშავებას, რომელიც აუცილებელია ნერვული სისტემის დასამშვიდებლად და სეროტონინის წარმოებისთვის.