რითია სასარგებლო ყაბაყი - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რითია სასარგებლო ყაბაყი

ეს ბოსტნეული მდიდარია უჯრედისით, რაც კარგია საჭმლის მომნელებელი სისტემისთვის და შიმშილის გრძნობის შემცირებისთვის. ის ასევე შეიცავს პექტინს, წყალში ხსნად ბოჭკოს, რომელიც ხელს უწყობს სისხლში ქოლესტერინის ნორმალური დონის შენარჩუნებას.

ყაბაყი ასევე შეიცავს საკმაოდ ბევრ ვიტამინს: A, C, PP. იგი შეიცავს ანტიოქსიდანტურ ნაერთებს ლუთეინს და ზეაქსანტინს, რომლებიც ხელს უწყობენ მხედველობის სიმახვილის შენარჩუნებას. ეს ბოსტნეული მდიდარია კალიუმით, რომელიც ხელს უწყობს ორგანიზმიდან ზედმეტი სითხის გამოდევნას და მარილის ცვლის ნორმალიზებას.

რეკომენდირებულია უმწიფარი ნაყოფის გამოყენება საკვებად: მას აქვთ უფრო ნაზი გემო, არ აქვს მსხვილი მაგარი თესლი, ახალი ყაბაყი ძალიან კარგად შეიწოვება ორგანიზმში. მათი ჭამა შეიძლება მოხარშული, გამომცხვარი, შემწვარი. მაგრამ უნდა გვახსოვდეს, რომ ხანგრძლივი თერმული დამუშავებით, ყაბაყში შემავალი ვიტამინები ნადგურდება.