როგორ ვიკვებოთ ზაფხულში
ზაფხულში, განსაკუთრებით სიცხეში, ჩვენი მობილურობა მცირდება და, შესაბამისად, მცირდება ენერგიის ხარჯები. ამიტომ, ღირს საკვები კალორიული შემცველობის შემცირება და ამის გაკეთება მიზანშეწონილია მისი ცხიმოვანი ნაწილის ხარჯზე.
კარგი იქნება ფოკუსირება ბოსტნეულზე, რომელიც ავსებს ვიტამინების, მინერალებისა და ანტიოქსიდანტების საჭიროებას. უმჯობესია მათი უმი, სითბური დამუშავების გარეშე მიღება. ზაფხულში რეკომენდებულია მარილის მიღების შეზღუდვა და მაიონეზზე უარის თქმა.
ბოსტნეულის სალათები უნდა შევკმაზოთ მცენარეული ზეთით, ციტრუსის წვენით, არაჟანით ან მაწვნით.
ზაფხულის კვებაში შეიტანეთ სეზონური ხილი და კენკრა, მაგრამ მიირთვით ისინი, თუ ეს შესაძლებელია, მხოლოდ დილით. ხილისა და კენკრის სასარგებლო დამატება იქნება რძის პროდუქტები - ხაჭო, კეფირი, იოგურტი, მაწონი.
ზაფხულში ძალიან მნიშვნელოვანია ჰიდრატაციის შენარჩუნება, საკმარისი რაოდენობის წყლის დალევა წყურვილისა და პირის სიმშრალის განვითარების გარეშე.
ზაფხულში მათ, ვინც ყოველდღიურ რუტინას იცავს, ურჩევდნენ საუზმეს დილის რვამდე, სადილს შუადღემდე და ვახშამს 19:00 საათამდე.
უმჯობესია, პირველ კვებაზე მიირთვათ ყველაზე კალორიული კერძები, ბოლო კვებაზე კი ყველაზე მსუბუქი მიირთვათ.