რომელია სამი ყველაზე არაჯანსაღი ფაფა
მათი გამოყენება განიხილება, როგორც "ნახშირწყლების ძლიერი შეტევა" ორგანიზმზე.
ასეთი მარცვლეული საზიანოა, პირველ რიგში, ჭარბწონიანი ადამიანებისთვის, მწვავე პანკრეატიტის დროს და ორგანიზმში ნივთიერებათა ცვლის პათოლოგიისას. ეს კერძები მნიშვნელოვნად ზრდის სისხლში გლუკოზის დონეს, რადგან არ შეიცავს რთულ უჯრედისს და არ იძლევა დანაყრების შეგრძნების გარანტიას. გლუკოზის დონე იკლებს ისევე სწრაფად, როგორც იზრდება და ეს იწვევს შიმშილის ახალ გრძნობას.
გარდა ამისა, თუ ადამიანი სწრაფნახშირწყლებიან მარცვლეულის ფაფას ნაჯერ ცხიმებს დაამატებს, ეს საქმეს მხოლოდ გააუარესებს. ეს იქნება „საკვები-ბომბა“, რომელიც გაზრდის სისხლში გლუკოზის დონეს და გაამწვავებს ნახშირწყლების ცვლის პათოლოგიას. ამის შედეგად, პანკრეასი გამოყოფს ინსულინს, რომელიც დეპონირდება ცხიმოვან ქსოვილში.