რომელი შოკოლადია ყველაზე ნაკლებად სასარგებლო
შავი შოკოლადისგან განსხვავებით, არ შეიცავს კაკაოს მარცვლებს. ის შეიცავს კაკაოს ცხიმს, რომელსაც არც თუ ისე სასიამოვნო გემო აქვს. ამასთან დაკავშირებით თეთრ შოკოლადს უფრო მეტი შაქარი, რძე და სხვადასხვა არომატიზატორი ემატება. შედეგად, ასეთი პროდუქტი უფრო მაღალკალორიული აღმოჩნდება. ამიტომ დიეტოლოგები გვირჩევენ შავი შოკოლადის მიღებას.
რაც უფრო მაღალია კაკაოს მარცვლების შემცველობა შოკოლადში, მით უკეთესი და სასარგებლოა ის. თუ შოკოლადის ფილაში 68 პროცენტზე მეტი კაკაოა, მაშინ ეს შოკოლადი კარგია.