რომელია საუზმისთვის ყველაზე ჯანსაღი კერძები - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელია საუზმისთვის ყველაზე ჯანსაღი კერძები

ისინი თანდათანობით შეიწოვება, თანაბრად აჯერებენ ორგანიზმს ენერგიით.

საუზმის საუკეთესო კერძებს შორის პირველ ადგილს მთლიანი მარცვლეული იკავებს. ასეთი მარცვლეული მდიდარია საკვები ბოჭკოებით და B ჯგუფის ვიტამინებით, ასევე რეკომენდებულია ახალი ან გაყინული ხილისა და კენკრის დამატება.

საუზმისთვის ასევე სასარგებლოა მსხვილად დაფქვილი ფქვილის ბუტერბროდი მსუბუქი მარგარინით ან სპრედით, მცირედ მარილიანი თევზით და ავოკადო. ეს ვარიანტი სასარგებლოა, რადგან შეიცავს პროტეინს, სასარგებლო უჯერ ცხიმოვან მჟავებს, მათ შორის ომეგა-3-ს.

გარდა ამისა, საუზმისთვის სასარგებლოა დაბალი ცხიმიანობის ფერმენტირებული რძის პროდუქტები. იოგურტი შაქრის გარეშე, ხაჭო და მაწონი მდიდარია კალციუმით და ცილებით.

ყველაზე საზიანოა კუჭ-ნაწლავის ტრაქტისთვის შაქრით მდიდარი და საკვები ბოჭკოებით ღარიბი საკვები. ასეთ პროდუქტებში შედის ტკბილეული და პაკეტირებული წვენები, ასევე წითელი ხორცი და ხორცპროდუქტები.