რომელია ყველაზე სასარგებლო ფაფა მოზრდილებისთვის - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელია ყველაზე სასარგებლო ფაფა მოზრდილებისთვის

მწვანე წიწიბურა არის არათერმულად დამუშავებული წიწიბურის მარცვალი, რის გამოც მას მაქსიმალური სასარგებლო თვისებები აქვს შენარჩუნებული.

მწვანე წიწიბურა უფრო სწრაფად იხარშება. მარცვლეულის - წყლის თანაფარდობა არის 1: 1. მას აქვს თხილის ნაზი არომატი. მწვანე წიწიბურას უნიკალური შემადგენლობა აქვს. 100 გრამი შეიცავს 15 გრ პროტეინს, 4 გრ ჯანსაღ ცხიმს და 55 გრამზე მეტ ნახშირწყლებს. ბოჭკოების რაოდენობაა 11-12 გ 100 გრ მარცვლეულზე.

ვიტამინების მდიდარი შემადგენლობა წარმოდგენილია:

  • B ჯგუფის ვიტამინები, მათ შორის ფოლიუმის მჟავა, რომელიც პასუხისმგებელია ნერვული, იმუნური, საჭმლის მომნელებელი სისტემების მუშაობის შენარჩუნებაზე, ენერგეტიკულ მეტაბოლიზმზე,
  • ვიტამინი E, რომელიც მონაწილეობს ნერვული, კუნთოვანი, რეპროდუქციული სისტემების ფუნქციონირებაში, გვიცავს ალცჰაიმერის დაავადების განვითარებისგან;
  • ვიტამინი C, რომელიც რუტინთან, ანტიოქსიდანტ პოლიფენოლთან ერთად, აძლიერებს სისხლძარღვთა კედელს, იცავს ანთებისგან და ასევე მონაწილეობს ლიპიდური ცვლის რეგულირებაში კარგი ქოლესტერინის სასარგებლოდ და გვარიდებს გულ-სისხლძარღვთა სისტემის დაავადებებს.

მიკროელემენტის შემადგენლობა წარმოდგენილია კალიუმით, თუთიით, კალციუმით, რკინით. ამიტომ მზა ბურღულეულის დღეში 150-200 გრამი რეგულარული მოხმარება ხელს უწყობს ამ მიკროელემენტების დეფიციტის თავიდან აცილებას.

ბოჭკოების მაღალი შემცველობა უზრუნველყოფს ხანგრძლივ სიმძღრის გრძნობას, აადვილებს ნაწლავების მუშაობას და ხელს უწყობს სასარგებლო ბაქტერიების სასიცოცხლო აქტივობას.