რომელია ყველაზე სასარგებლო ფაფა მოზრდილებისთვის
მწვანე წიწიბურა არის არათერმულად დამუშავებული წიწიბურის მარცვალი, რის გამოც მას მაქსიმალური სასარგებლო თვისებები აქვს შენარჩუნებული.
მწვანე წიწიბურა უფრო სწრაფად იხარშება. მარცვლეულის - წყლის თანაფარდობა არის 1: 1. მას აქვს თხილის ნაზი არომატი. მწვანე წიწიბურას უნიკალური შემადგენლობა აქვს. 100 გრამი შეიცავს 15 გრ პროტეინს, 4 გრ ჯანსაღ ცხიმს და 55 გრამზე მეტ ნახშირწყლებს. ბოჭკოების რაოდენობაა 11-12 გ 100 გრ მარცვლეულზე.
ვიტამინების მდიდარი შემადგენლობა წარმოდგენილია:
- B ჯგუფის ვიტამინები, მათ შორის ფოლიუმის მჟავა, რომელიც პასუხისმგებელია ნერვული, იმუნური, საჭმლის მომნელებელი სისტემების მუშაობის შენარჩუნებაზე, ენერგეტიკულ მეტაბოლიზმზე,
- ვიტამინი E, რომელიც მონაწილეობს ნერვული, კუნთოვანი, რეპროდუქციული სისტემების ფუნქციონირებაში, გვიცავს ალცჰაიმერის დაავადების განვითარებისგან;
- ვიტამინი C, რომელიც რუტინთან, ანტიოქსიდანტ პოლიფენოლთან ერთად, აძლიერებს სისხლძარღვთა კედელს, იცავს ანთებისგან და ასევე მონაწილეობს ლიპიდური ცვლის რეგულირებაში კარგი ქოლესტერინის სასარგებლოდ და გვარიდებს გულ-სისხლძარღვთა სისტემის დაავადებებს.
მიკროელემენტის შემადგენლობა წარმოდგენილია კალიუმით, თუთიით, კალციუმით, რკინით. ამიტომ მზა ბურღულეულის დღეში 150-200 გრამი რეგულარული მოხმარება ხელს უწყობს ამ მიკროელემენტების დეფიციტის თავიდან აცილებას.
ბოჭკოების მაღალი შემცველობა უზრუნველყოფს ხანგრძლივ სიმძღრის გრძნობას, აადვილებს ნაწლავების მუშაობას და ხელს უწყობს სასარგებლო ბაქტერიების სასიცოცხლო აქტივობას.