რა არის პოსტბიოტიკები - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რა არის პოსტბიოტიკები

ისინი მნიშვნელოვან როლს ასრულებენ საჭმლის მონელებაში, ნორმალური ნაწლავური ფლორის შენარჩუნებაში.

პრებიოტიკები კი წარმოადგენენსაკვებს პრობიოტიკებისთვის. საკვები პროდუქტები, როგორიცაა ლობიო, მთელი მარცვლეული და გარკვეული ბოსტნეული წარმოადგენ პრობიოტიკების ზრდისთვის ხელშემწყობ ფაქტორს.

oip-3-1675419543.jpg

პოსტბიოტიკები ბიოაქტიური ნაერთებია, რომლებიც წარმოიქმნება მაშინ, როდესაც ნაწლავში ხვდება პრებიოტიკური საკვები.პრებიოტიკებს პოსტბიოტიკები საკვებად იყენებს, ამ პროცესის შედეგად კი წარმოიქმნება პოსტბიოტიკები.

პოსტბიოტიკები მოიცავს ისეთ ნუტრიენტებს, როგორიცაა ვიტამინები B და K, ამინომჟავები და ნივთიერებები, რომლებსაც ანტიმიკრობული პეპტიდები ეწოდება, რაც ხელს უწყობს მავნე ბაქტერიების ზრდის შენელებას. სხვა პოსტბიოტიკური ნივთიერებები, რომელსაც ეწოდება მოკლე ჯაჭვური ცხიმოვანი მჟავები, ხელს უწყობს ჯანმრთელი ბაქტერიების რაოდენობის გაზრდას.

მიჩნეულია, რომ პოსტბიოტიკები აძლიერებენ იმუნურ სისტემას, აუმჯობესებენ საჭმლის მონელების პროცესს და პოზიტიურ გავლენას ახდენენ ზოგად ჯანმრთელობაზე.