/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
Online Mkurnali
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge
კატეგორია : რჩევები

-ეს ექომები ზოგინიმას ალბიბს ზოჰინამას ვერ ვიჰებ რაინდა ვეამო ცზიმი მე სხვა ცხიმი არმიყვარს გული მერევა ამოტომ მზესუმზირის ზეთის გარდა ვეტ ვჭამ ვერაფწრს დანიმასაცნუკად ვასხავ ოლეიმას უივე მოხარშულნწიწიბურაში ან კარტოფილზე ნსხვარაკეს არვჭამ.იშვიათად 1სიფრია კობზი ლობიო დანიმასაც უკად ვასხავ. შემწვარ მოხრაკულსნარაფწრს ვჭამ.თევზი მლაშეანუმარილოც კი მლაშეა და ვერ ვჭამ მე წმევას მოწევს ისე მემლაშება ვერც ხორცეულიბას ვერ ვჭამ გულინმერევა რძის ნაწარმზეც არმიყვარს ზოგა ვწრ ვინელებ .ვერც ვმკურნალობ თავს.ამდენინფულინარარისნრომნძირიანა ჩავუტარო კვლევა როცა გადაადგიკება მოჭირს ტახიკარდიის განომჰოდა ვერ ვუგებ რა ვჭამონრომ ქოლესტერინი არმომემატოს.ერატი ამზეღს ვჭამდი ცხიმისნსახით და ესეც არვარგაო მეიბნებიან ზეითუნის ეთი უნდა ჭამოვი და გული მერევა ვერ ვჭამ სხვაბცხომს.ვერც კვწრცს ვერ ვჭამ მწუენს.ჰოდა ცზიმინრით მივიღონრომ ქოლესტერინი არამეწიოს?რავეამო მირჩიეთ რა.კარაქინერბონქონი თებზი ზეითუნის სიმინდის ზეთი ვერა ვერ ვჭამ.მარტო ოლეიმას ზეთს ვჭამ დღეში დაახლოებით გამომდოს 3სიფრის კობზი.ხან 2

კატეგორია : რჩევები

ყველამ კარგად ვიცით რომ გასტროენტეროლოგი ვერ დაგისვამს დიაგნოზსს ზუსტადნთუ არ გადაყლაპე ზონდი თუ არგილზე არმიხვედო და არ გადაოღე ეახოაკოპია.მეკი ეს მნიშვნელობა არააქვს რატომ მთავარია რომ არ შემიხლია არმოხწრხდება.ნუთუნარარის გზა რომ მე ხომ ზუსტ დიაგნოზს და მკირნალობას არვიყხივ უბრალოდ ცოტა რამ მირჩიოდ როგორ მოვოქცე ოვებისას რომ ეს შემომსიბიქდეს ეს ტანჯვა.არავის არ გჯერათ რომ ეყალი მართლა მიშრობს პირს მარზტლა მოსერავს ენას და ზოგჯერ გულსორევის შეგრძნებას მაძლევს უჯვე წყლის დალევია დრო მეზოზღება დოლმე რომ ვიცი ემრე რა წამება მელოდება.ორგანიზმს სწყურია მინდა ხოლმე სველი სითხე მაგრამ წყალს რომ ვსვავ და არასდროა ვსვავ ერთ დალევაზე ბევრა. მერე ნახევარ საათში დაახლოებით ენა მოხდება დასერილივით .ვიზუალირად არა ვიზუალირად იფრო შეიძლება იყოს ერთ ადგილას თეთრი უბრალოდნჩახარშულოვით უოანგ ერდძე სხვა არაფწრი.მაგრამ ენის გვწრდები შეგრძნებით მაქვს დასერილინხოლმე წყლის დალევის მერე.თითქოს რამე მძაფრი ვჭამე. ეს მერე გულოსრევია გამცდასაც მაძლევ და ვევალობ.არადა ისე მწყირია ხოლმე წყლია წყირვილსაც კი არმიკპავს რამდენიც არუნდა დვალიო წყირვილის გრძნობას არმიკპავს. სანამ ან ოდნავ ტობილ სიყხეს არ დავკევ ანუნგემო თუ აქვს წყალს ვთქვად არომატი რამე მაშინ მიკოავს წყირვილს იმწითას აი გვირილია ჩაი მოცხელოს თუ დავლევ მიკლავს წყირვილს მაგრაკ შაქრია გარეშე ვწრ ვსვავ იმას თან სულ ცზელს ზაფხულში ვწრ დალევ.წყალი წყალია დანტკბილი ჩაი სხვა მხრივ არის ხო?წყალს ხომ ბწრ შეიცვლია ორგანიზმს.და რომ ბცდილობ წყალი მოვიღო ასე მემღზტება და ისევ მწყირია თან ამას გაგიკებამდე მივყავარ რომ მწყირია და ვწტ ვიკლავ წყირვილს. პლიუს ეს ენაც რომ მესერება ნერვებზე მოქმედებს მიდმივად ასეთი ხისტი განცდა ენაზე.მეტე.გულოარევია გამცდა.არმერევა უბრალოდნგანცდაა გულიარევია ცალკე კოდე ღამე პირი ლოყები ერთმანეთა ეწებება და ვერ ვხნო მოჭორს გახსნა ძალიან ვწვალობ მაღვიძებს ეს მომენტო რომ ლოყები მეწებება და ძლივს ვხსნი.რა იბედირება მჭირს ვეტ ჰავიგე.ლბილებინაღარ მაქვს.ასენრომ ობილების პრობლემას ვეღარავინ დააბრალებს..მენეჯაზე მაქვს ეს შეგრძნებებო და აო გამოშრობა ლორწოვანზეა ლოუებზე ტიჩებზე..ნებისმიერ ეყალზე მაქვს ეს შეგრხნებ

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

მაღალბოჭკოვანმა დიეტამ შეიძლება შეამციროს დემენციის რისკი - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

მაღალბოჭკოვანმა დიეტამ შეიძლება შეამციროს დემენციის რისკი

ახალი კვლევის შედეგების მიხედვით კი მას შეუძლია დაიცვას ტვინი დემენციისგან.

oip-1675067800.jpg

კვლევაში ჩართული იყო 3700 ზრდასრული(40-დან 64 წლამდე). კვლევამ აჩვენა, რომ ადამიანებს, რომლებიც ყოველდღიურად ყველაზე მეტ ბოჭკოს მოიხმარდნენ, დემენციის განვითარებით ყველაზე დაბალი მაჩვენებელი ჰქონდათ, ხოლო, მათ, ვინც ყველაზე ნაკლებ ბოჭკოს იღებდა დემენციის განვითარების მაღალი მაჩვენებელი.

მკვლევარები ვარაუდობენ, რომ დაცვის რამდენიმე შესაძლო მექანიზმი არსებობს.მაგალითად, ბოჭკოვანი დიეტა ხელს უწყობს წონის და არტერიული წნევის შემცირებას. ამგვარი ცვლილება კი ადამიანს იცავს სისხლძარღვთა დემენციისგან (ტვინის სისხლის ნაკადის შემცირებით გამოწვეული აზროვნების უნარის შემცირება). ბოჭკოვანი პროდუქტები, ასევე ზრდის სასარგებლო ბაქტერიების რაოდენობას, რაც ამცირებს ანთებით პროცესებს ტვინში.

თუმცა, ეს მხოლოდ კვლევაზე დაკვირვების შედეგებია (კვლევა გამოქვეყნდა ჟურნალში, "ნუტრიციული ნეირომეცნიერება"), აქედან გამომდინარე, ბოჭკოვანი პროდუქტების როლი დემენციის განვითარების რისკის შემცირებაში ბოლომდე დადასტურებული არ არის და საჭიროებს დამატებით კვლევებს.