რომელია ყველაზე სასარგებლო ფაფა 40 წელს გადაცილებული ქალებისთვის
40 წლისთვის ქალის ორგანიზმში ესტროგენების რაოდენობა მცირდება და საკვერცხეების აქტივობა ქვეითდება. ესტროგენები იცავს ქალს გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების, ოსტეოპოროზის განვითარებისგან, კოლაგენის ხარისხის გაუარესებისგან, ანუ ნაოჭებისგან.
ოსპი ასევე შეიცავს კალციუმს და მაგნიუმს, ამიტომ ამ მარცვლეულის ფაფა იცავს მაღალი წნევისგან და ამაგრებს ძვლებს, რაც ძალიან მნიშვნელოვანია 40 წელს გადაცილებული ადამიანებისთვის. გარდა ამისა, ოსპს შეიძლება დამამშვიდებელი ეფექტიც ჰქონდეს. როდესაც მენოპაუზია იწყება, ნერვულ სისტემაში გარკვეული პროცესები ხდება. ქალი ხდება უფრო გაღიზიანებული, დაუცველი. ოსპი ასწორებს და ანაზღაურებს ამ პროცესებს.
გარდა ამისა, პროტეინის მაღალი შემცველობით, ოსპი ხორცის კარგი შემცვლელია ვეგეტარიანელებისთვის. ოსპი მდიდარია ბოჭკოებით. ნორმალური კუჭის მოქმედებისათვის აუცილებელია ჩვენი სასარგებლო ბაქტერიების გამოკვება, რომლებიც პასუხისმგებელნი არიან იმუნური და ნერვული სისტემების ნორმალურ ფუნქციონირებაზე, ამცირებენ ორგანიზმში ანთებას და აშორებენ ჭარბ ქოლესტერინს, ნაღვლის მჟავებს, შაქარს. უპირატესობა მიანიჭეთ წითელ ოსპს, ვინაიდან ის შეიცავს უფრო მეტ კიბოს საპროფილაქტიკო ნივთიერებებს.