რომელი ბოსტნეულია საუკეთესო მსხვილი ნაწლავის კიბოს პრევენციისთვის
ბოლო კვლევების თანახმად, ბოსტნეულისა და მწვანილის რეგულარული მოხმარება - სხვადასხვა სახის კომბოსტო, მათ შორის ყვავილოვანი კომბოსტო და ბროკოლი, ბოლოკი, თალგამი, რუკოლა და სხვ. ბოჭკოვანი და მცენარეული პოლიფენოლების - ფლავონოიდების შემცველობა ხელს უწყობს კოლორექტალური კიბოს პროფილაქტიკას.
მკვეთრი ფერის ბოსტნეულში, ხილსა და კენკრაში შემავალი ფლავონოიდების ბიოლოგიური მნიშვნელობა მათ ანტიოქსიდანტურ აქტივობაშია. ანტიოქსიდანტები ჩვენი სხეულის უჯრედებს დაზიანებისგან იცავს.