რომელი ორი ინგრედიენტი გვიშლის ხელს გახდომაში
ცოტა - საკვები ნივთიერებები, ამასთან აქვს მაღალი გლიკემიური ინდექსი, რაც ხელს უწყობს სისხლში შაქრის დონის სწრაფ მატებას. დიეტოლოგები გვირჩევენ, უარი ვთქვათ უმაღლესი ხარისხის, თეთრ რაფინირებულ ფქვილზე და ჩავანაცვლოთ იგი მთლიანი მარცვლის ფქვილით.
რაფინირებული ფქვილისგან დამზადებული პროდუქტების ხშირი გამოყენებისას, იზრდება ტიპი 2 შაქრიანი დიაბეტის და გულ-სისხლძარღვთა სისტემის დაავადებების განვითარების რისკი.
გახდომის მსურველებმა ასევე ზეთის იმ ულუფის მიღების საკითხსაც უნდა გადახედონ, რომელსაც ხშირად ვიყენებთ კერძების მომზადებისას. ზეთში ბევრია ცარიელი კალორია და ცოტა - სარგებელი.