ზეითუნის ზეთი აქვეითებს ნაადრევი სიკვდილის რისკს

და კიბოთი გამოწვეული ნაადრევი სიკვდილის რისკს.
სპეციალისტებმა 18 წლის განმავლობაში გაანალიზეს 1,5 ათასი ადამიანის კვების რაციონი და ცხოვრების წესი.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */
ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
აღმოჩნდა, რომ საკვების მომზადებისას, ზეითუნის ზეთის გამოყენება ასოცირდებოდა ნებისმიერი მიზეზით, მათ შორის გულის დაავადებებისა და კიბოსგან სიკვდილის დაბალ რისკთან 46% და 51%-ით შესაბამისად.
კვლევის ავტორები გვირჩევენ ყოველდღიურად მივიღოთ 2 და მეტი სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი.