რომელი ორი პროდუქტი ზრდის მკვეთრად შაქრის დონეს
ამიტომ ეს პროდუქტები განსაკუთრებით სახიფათოა დიაბეტით დაავადებულებისათვის.
ორივე პროდუქტს გააჩნია მაღალი გლიკემიური ინდექსი. კარტოფილისთვის თერმული დამუშავების შემდეგ ის 97 ქულას შეადგენს. სისხლში შაქრის დონის მომატების თავიდან ასაცილებლად კარტოფილი რეკომენდებულია მომზადდეს კანიანად, მინიმალური რაოდენობის წყალში.
პურის გლიკემიური ინდექსი 70-75 ქულას შეადგენს, რაც ასევე მაღალ მაჩვენებელს წარმოადგენს. უმაღლესი ხარისხის ფქვილისგან დამზადებული პროდუქტები ორგანიზმისთვის სარგებლის მომტანი არ არის.
ზოგადად, კარტოფილი და ტრადიციული პური გლიკემიური ინდექსის მიხედვით ერთნაირად შეიძლება განვიხილოთ და ორივე პროდუქტი შეიძლება შევადაროთ შაქარს. ძირითადი ზიანი ორგანიზმისთვის არის ის, რომ მათი მიღების შემდეგ სისხლში მკვეთრად მატულობს გლუკოზის დონე. ამასთან კარტოფილი მდიდარია მიკროელემენტებითა და ვიტამინებით, ხოლო პური ამ თვალსაზრისით სარგებლის მომტანი არ არის.