/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.left */ ado.slave('adoceanadvertlinegemlehhvkgtg', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Right */ ado.slave('adoceanadvertlinegezllnkselsb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.header */ ado.slave('adoceanadvertlinegewmceopopnw', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.Top */ ado.slave('adoceanadvertlinegeldphnqspnx', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.C1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbrkgwogih', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

რუბრიკები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeuakedjfski', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

ოჯახის მკურნალის ანონსი

ჟურნალის გამოწერა შეგიძლიათ საიტიდან
www.elva.ge
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.A2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegelpqjfspjnr', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B1 */ ado.slave('adoceanadvertlinegeocirjtildc', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

დიეტოლოგია

რომელი ორი პროდუქტი ზრდის მკვეთრად შაქრის დონეს

რომელი ორი პროდუქტი ზრდის მკვეთრად შაქრის დონეს
კარტოფილი და პური მკვეთრად ზრდის სისხლში შაქრის დონეს.

ამიტომ ეს პროდუქტები განსაკუთრებით სახიფათოა დიაბეტით დაავადებულებისათვის.

ორივე პროდუქტს გააჩნია მაღალი გლიკემიური ინდექსი. კარტოფილისთვის თერმული დამუშავების შემდეგ ის 97 ქულას შეადგენს. სისხლში შაქრის დონის მომატების თავიდან ასაცილებლად კარტოფილი რეკომენდებულია მომზადდეს კანიანად, მინიმალური რაოდენობის წყალში.

პურის გლიკემიური ინდექსი 70-75 ქულას შეადგენს, რაც ასევე მაღალ მაჩვენებელს წარმოადგენს. უმაღლესი ხარისხის ფქვილისგან დამზადებული პროდუქტები ორგანიზმისთვის სარგებლის მომტანი არ არის.

ზოგადად, კარტოფილი და ტრადიციული პური გლიკემიური ინდექსის მიხედვით ერთნაირად შეიძლება განვიხილოთ და ორივე პროდუქტი შეიძლება შევადაროთ შაქარს. ძირითადი ზიანი ორგანიზმისთვის არის ის, რომ მათი მიღების შემდეგ სისხლში მკვეთრად მატულობს გლუკოზის დონე. ამასთან კარტოფილი მდიდარია მიკროელემენტებითა და ვიტამინებით, ხოლო პური ამ თვალსაზრისით სარგებლის მომტანი არ არის.

კომენტარები (0)
გააკეთე კომენტარი
სახელი *
კომენტარი *
*კომენტარი, რომელიც შეიცავს უხამსობას, დისკრედიტაციას, შეურაცხყოფას, ძალადობისკენ მოწოდებას, სიძულვილის ენას, კომერციული ხასიათის რეკლამას, წაიშლება საიტის ადმინისტრაციის მიერ.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ 2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegexcihqsorul', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.B2 */ ado.slave('adoceanadvertlinegezonfnieurf', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

კატეგორიის სხვა სტატიები

/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.b3_desktop */ ado.slave('adoceanadvertlinegerbhlkrglvj', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });

სამკურნალო წერილები

ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
ხველების დროს ჯანჯაფილი გიშველით
გთავაზობთ მკითხველის მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს, რომელიც ხველის დროს გამოგადგებათ.
სრულად

სამკურნალო წერილები

კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
კვლიავისა და კამის თესლის ნაყენი ყაბზობის წამალია
სრულად

სამკურნალო წერილები

პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
პროსტატიტის დროს კაკლის უღლების ნაყენი მოგგვრით შვებას
გთავაზობთ მკითხველების მიერ გამოგზავნილ სამკურნალო რეცეპტს.
სრულად

რომელი ორი პროდუქტი ზრდის მკვეთრად შაქრის დონეს - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი ორი პროდუქტი ზრდის მკვეთრად შაქრის დონეს

ამიტომ ეს პროდუქტები განსაკუთრებით სახიფათოა დიაბეტით დაავადებულებისათვის.

ორივე პროდუქტს გააჩნია მაღალი გლიკემიური ინდექსი. კარტოფილისთვის თერმული დამუშავების შემდეგ ის 97 ქულას შეადგენს. სისხლში შაქრის დონის მომატების თავიდან ასაცილებლად კარტოფილი რეკომენდებულია მომზადდეს კანიანად, მინიმალური რაოდენობის წყალში.

პურის გლიკემიური ინდექსი 70-75 ქულას შეადგენს, რაც ასევე მაღალ მაჩვენებელს წარმოადგენს. უმაღლესი ხარისხის ფქვილისგან დამზადებული პროდუქტები ორგანიზმისთვის სარგებლის მომტანი არ არის.

ზოგადად, კარტოფილი და ტრადიციული პური გლიკემიური ინდექსის მიხედვით ერთნაირად შეიძლება განვიხილოთ და ორივე პროდუქტი შეიძლება შევადაროთ შაქარს. ძირითადი ზიანი ორგანიზმისთვის არის ის, რომ მათი მიღების შემდეგ სისხლში მკვეთრად მატულობს გლუკოზის დონე. ამასთან კარტოფილი მდიდარია მიკროელემენტებითა და ვიტამინებით, ხოლო პური ამ თვალსაზრისით სარგებლის მომტანი არ არის.