რომელი პროდუქტების მიღებას გვირჩევენ ჯანდაცვის მსოფლიო ორგანიზაციის სპეციალისტები - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი პროდუქტების მიღებას გვირჩევენ ჯანდაცვის მსოფლიო ორგანიზაციის სპეციალისტები

რომლებიც დადებითად მოქმედებს ორგანიზმის მდგომარეობაზე ზოგადად და შეიცავს დიდი რაოდენობით ვიტამინებს, მინერალებს და ანტიოქსიდანტებს.

ესენია:

ხილი. სხვადასხვა ხილის ხუთი ულუფა (400გ) დღეში უზრუნველყოფს უჯრედისის მიწოდებას და აქვეითებს არაინფექციური დაავადებების გავრცელების რისკს.

ბოსტნეული. ჯანმო დღეში 5 ულუფა ბოსტნეულის მიღების რეკომენდაციას იძლევა. უპირტესობა უნდა მიენიჭოს სეზონურ პროდუქტებს, მათ შორის კარტოფილს, რადგანაც ის გაცილებით სასარგებლოა კიტრთან და ჭარხალთან შედარებით

ოსპი. სასარგებლოა გულის იშემიური დაავადების დროს, მაგრამ კუჭუკანა ჯირკვლის პრობლემების შემთხვევაში პარკოსნების მიღება უნდა შეიზღუდოს.

ლობიო.

ნიგოზი და თხილეული სწრაფად აქვეითებს შიმშილს და ნაკლებად ვღებულობთ საჭმელს.

გადაუმუშავებელი სიმინდი.

ფეტვი.

ყავისფერი ბინჯი, რომელშიდაც შენარჩუნებულია ყველა ვიტამინი და მიკროელემენტი.

შვრია.

ავოკადო. თანდათანობით ის შემოდის ჩვენს სამზარეულოში. ავოკადო უჯერო ცხიმების იდეალური წყაროა.

ზეითუნის ზეთი.

რაფსის ზეთი.

თევზი უფრო სასარგებლოა ვიდრე ხორცი

ინდაურის, კურდღლის ხორცი.

ხაჭო.

ორთქლზე მომზადებული პროდუქტები. ჯანმოს სპეციალისტები გვირჩევენ პროდუქტები კი არ შევწვათ, არამედ ჩავშუშოთ და უპირატესობა მივანიჭოთ ორთქლზე მომზადებას.