რომელი პროდუქტების მიღებისაგან უნდა შევიკავოთ თავი 30 წლის შემდეგ - მკურნალი.გე

ენციკლოპედიაგამომთვლელებიფიტნესიმერკის ცნობარიმთავარიკლინიკებიექიმებიჟურნალი მკურნალისიახლეებიქალიმამაკაციპედიატრიასტომატოლოგიაფიტოთერაპიაალერგოლოგიადიეტოლოგიანარკოლოგიაკანი, კუნთები, ძვლებიქირურგიაფსიქონევროლოგიაონკოლოგიაკოსმეტოლოგიადაავადებები, მკურნალობაპროფილაქტიკაექიმები ხუმრობენსხვადასხვაორსულობარჩევებიგინეკოლოგიაუროლოგიაანდროლოგიარჩევებიბავშვის კვებაფიზიკური განვითარებაბავშვთა ინფექციებიბავშვის აღზრდამკურნალობასამკურნალო წერილებიხალხური საშუალებებისამკურნალო მცენარეებიდერმატოლოგიარევმატოლოგიაორთოპედიატრავმატოლოგიაზოგადი ქირურგიაესთეტიკური ქირურგიაფსიქოლოგიანევროლოგიაფსიქიატრიაყელი, ყური, ცხვირითვალიკარდიოლოგიაკარდიოქირურგიაანგიოლოგიაჰემატოლოგიანეფროლოგიასექსოლოგიაპულმონოლოგიაფტიზიატრიაჰეპატოლოგიაგასტროენტეროლოგიაპროქტოლოგიაინფექციურინივთიერებათა ცვლაფიტნესი და სპორტიმასაჟიკურორტოლოგიასხეულის ჰიგიენაფარმაკოლოგიამედიცინის ისტორიაგენეტიკავეტერინარიამცენარეთა მოვლადიასახლისის კუთხემედიცინა და რელიგიარჩევებიეკოლოგიასოციალურიპარაზიტოლოგიაპლასტიკური ქირურგიარჩევები მშობლებსსინდრომიენდოკრინოლოგიასამედიცინო ტესტიტოქსიკოლოგიამკურნალობის მეთოდებიბავშვის ფსიქოლოგიაანესთეზიოლოგიაპირველი დახმარებადიაგნოსტიკაბალნეოლოგიააღდგენითი თერაპიასამედიცინო ენციკლოპედიასანდო რჩევები

რომელი პროდუქტების მიღებისაგან უნდა შევიკავოთ თავი 30 წლის შემდეგ

არსებობს პროდუქტების ჯგუფი, რომლებიც ადამიანის ახალგაზრდულ იერს ემუქრება. პირველ რიგში ეს ეხება სამრეწველო წარმოების ტრანსცხიმებს.

ტრანსცხიმები იწვევს ქრონიკულ ანთებას, შეიცავს დაბალი სიმკვრივის „ცუდ“ ქოლესტერინს. მისი უსაფრთხო დოზა არ არსებობს: ნებისმიერი მოხმარებისას იზრდება ინფარქტისა და ინსულტის, სიმსივნური დაავადებების განვითარების რისკი. ტრანსცხიმებს შეიცავს ფასტფუდი, ნამცხვრები, ტკბილეული, კულინარიის პროდუქტები. ყურადღებით უნდა შევისწავლოთ პროდუქტების შემდგენლობა და არ შევიძინოთ ის, რომელშიდაც არის “ნაწილობრივ ჰიდროგენიზირებული ცხიმები“, „მცენარეული ცხიმები“

სპეციალისტები გვირჩევენ საერთოდ უარი ვთქვათ ტკბილ, გაზიან სასმელებსა და ენერგეტიკებზე. შაქარი პროვოცირებს კარიესის განვითარებას და ზრდის სიმსუქნისა და მასთან დაკავშირებული დაავადებების - ტიპი 2 შაქრიანი დიაბეტისა და ინსულტის განვითარების რისკს.

30 წლის შემდეგ უნდა შევზღუდოდთ ჩიფსებისა და სნეკების მიღება, რადგანაც ისინი შეიცავენ დიდი რაოდენობით მარილს.

აუცილებელია გონვირულად მივუდგეთ ალკოჰოლის მოხმარებას. უნდა გავითვალისწინოთ რომ ალკოჰოლი კანზე ძალიან ცუდად მოქმედებს.

30 წლის შემდეგ უნდა მოვერიდოთ ხორცის ნახევარფაბრიკატებს: ძეხვები, სოსისები და შებოლილი პროდუქტები მაგიდაზე მოხვედრამდე გადის მარილით, კონსერვანტებით, გემოს გამაძლიერებელებით ხანგრძლივ დამუშავებას. ეს კომპონენტები პროვოცირებენ ორგანიზმში ქრონიკულ ანთებას, რაცზრდის დაავადებების განვიათების რისკს.