სასარგებლოდ მიჩნეული რომელი პროდუქტები შეიცავენ შაქარს

ჭარბი შაქარი ორგანიზმისთვის მავნებელია. შაქარი ზრდის სისხლში გლუკოზის დონეს, რაც იწვევს შიმშილის გრძნობის შემოტევას. გრძელვადიან პერსპექტივაში შაქარმა შეიძლება მოახდინოს ანთებითი პროცესების პროვოცირება, დააზიანოს უჯრედები და ორგანოები და გამოიწვიოს წონაში მატება.
ბევრია ფარული შაქარი უცხიმო იოგურტში. შეიძლება იმაზე მეტიც კი, ვიდრე ცხიმიანში.
/* (c)AdOcean 2003-2021, Advertline.https:mkurnali.ge.mkurnali zones.________ _____ */
ado.slave('adoceanadvertlinegelpmmhkfobb', {myMaster: 'gC_g7BxQlx9UWDeCK7yaEdkgIoxg2l6o6JUmNs2rvgn.i7' });
ფარულ შაქრებს შეიცავს სწრაფი მომზადების შვრიის ფაფა, ჩირი, სმუზი, ბარბექიუს სოუსები და ხილის წვენები. სპაგეტის სოუსიც ასევე შეიცავს ბევრ შაქარს.
ზოგიერთი უპირატესობას ანიჭებს მცენარეულ რძეს, რომელშიც ასევე დიდი მოცულობითაა ფარული შაქარი.