რომელი 5 მწვანე ბოსტნეული უნდა მიიღოს ადამიანმა 50 წლის შემდეგ
ხანდაზმული ადამიანებისთვის ძალიან სასარგებლოა А ვიტამინით და კაროტინოიდებით მდიდარი ისპანახი, რომელიც იცავს თვალის პროგრესირებადი დაავადების - ასაკობრივი მაკულარული დეგენერაციის განვითარებისაგან. აღნიშნული მდგომარეობა იწვევს მხედველობის სიმახვილის დაქვეითებას.
სასარგებლოა ასევე ხვეული კომბოსტო (კალე), რადგანაც მასში დიდი რაოდენობითაა კალციუმი და ვიტამინი D, რაც ძვლების სიჯანსაღეს უწყობს ხელს.
კიდევ ერთი სასარგებლო და აუცილებელი პროდუქტია ბროკოლი, რომელიც შეიცავს გლუკოზინოზილარს, რაც ადამიანებს სახსრების ქრონიკული დაავადების - ოსტეოართრიტის პროფილაქტიკაში ეხმარება.
ცალკე უნდა აღინიშნოს რომაული სალათი, რომელიც სხვა სალათების მსგავსად, მდიდარია А ვიტამინით, კალიუმითა და უჯრედისით.
მნიშვნელოვანია, 50 წელს გადაცილებულმა პირებმა რაციონში ჩართონ მანგოლდი - ფოთლოვანი ჭარხალი, რომელიც ნეიროდეგენერაციული დაავადებების პროფილაქტიკისკენაა მიმართული.