რითია სასარგებლო ნესვი
მათ შორის ფოლის მჟავასა და ბეტა-კაროტინის, წყაროს. ნაყოფის რბილობი მდიდარია რკინით, კრემნიუმით, კალიუმით, მაგნიუმით, უჯრედისით და განსაკუთრებული ნივთიერებით, რომელიც ხილს აძლევს დამატებით სიტკბოს და ცვლის შაქარს.
ნესვი შეიცავს შაქრის სპირტის - ერითრიტის განსაკუთრებულ მოლეკულას, რომელიც მას აძლევს სასიამოვნო ტკბილ გემოს, მაგრამ ამავდროულად შაქრისგან განსხვავებით არ აითვისება ორგანიზმის მიერ. ერითრიტები კვებავენ ორგანიზმის სიმბიოტურ ბაქტერიებს.
ნესვი ასევე შეიცავს დიდი რაოდენობით ფლავონოიდებს და ანტიოქსიდანტებს. ის С ვიტამინითაცაა მდიდარი. ნესვის შერჩევის დროს ყურადღება უნდა მივაქციოთ არომატსაც, რადგანაც კარგ ნესვს აქვს სასიამოვნო სუნი.
ჯანმრთელმა ადამიანმა შეიძლება დღეში 300 გრამი ნესვი მიიღოს.